Ψήφισμα του Συμβουλίου Κοινότητας Μεγάρων για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Στην τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Μεγαρέων που πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, η τοπική σύμβουλος Ελένη Μέξια εισηγήθηκε θέμα εκτός ημερήσιας διατάξεως το οποίο και κρίθηκε κατεπείγον ομόφωνα, που αφορούσε την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Το συμβούλιο αποφάσισε ομοφώνως και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Όπως είναι γνωστό η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, στις 14/6/2019 αποφάσισε την προσωρινή τροποποίηση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία καθώς το κέντρο υγείας εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση πολλά περιστατικά, παρέχει με επιτυχία πρώτες βοήθειες και προνοσοκομειακή φροντίδα, λειτουργώντας υποδειγματικά. Η δε προσφορά του αναγνωρίζεται από όλους τους πολίτες. Με το νέο ωράριο λειτουργεί σαν μία απλή δημόσια υπηρεσία, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-15:00.

Από τις 14 Ιουνίου έως σήμερα έχουν υπάρξει αντιδράσεις από συλλογικούς φορείς ενώ έντονα εκφράστηκαν και εκφράζονται οι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων εκφράζοντας τις ανησυχίες και τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας απευθύνεται στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων και ζητά: 

  1. Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γενικού ιατρικού προσωπικού.
  1. Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες του έτους»

Δείτε το ψήφισμα εδώ:
Ψήφισμα Κέντρο Υγείας Μεγάρων-Τοπικό Συμβούλιο Μεγάρων

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button