Πρόστιμο σε ‘Ένωση Πολιτών’ και ‘Ενεργούς Πολίτες’ από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων

Πρόστιμα που ανέρχονται σε 800.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 

Ανάμεσα στους συνδυασμούς στους οποίους καταλογίζονται παρατυπίες είναι και δυο συνδυασμοί των Μεγάρων και συγκεκριμένα η “Ένωση Πολιτών” με επικεφαλής τον Γρηγόρη Σταμούλη, που καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 4.900 ευρώ και η “Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών” με επικεφαλής τον Αναστάσιο Δέσκο, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.900 ευρώ.

 

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δέσκο, ο ίδιος δήλωσε ότι πιθανόν να υπάρχει κάποια παρανόηση ή να μην έχει ληφθεί κάτι υπόψιν της επιτροπής εξέτασης, αφού εκπληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τον συνδυασμό, όταν κλήθηκε σε απολογία σχεδόν 2 χρόνια πριν. Ο κ. Σταμούλης απ’ την πλευρά του, δήλωσε ότι ο λόγος ο οποίος ο ίδιος είχε κληθεί σε απολογία ήταν η καθυστέρηση της παράδοσης των εγγράφων, τα οποία είχαν σταλεί μέσω ταχυδρομείου, τονίζοντας ότι η “Ένωση Πολιτών” δεν είχε καμία οικονομική εκκρεμότητα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προσκόμισε τα αποδεικτικά του ταχυδρομείου και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν από την επιτροπή. Ο επικεφαλής της “Ένωσης Πολιτών” δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε πιθανή πολιτική σκοπιμότητα της ανακοίνωσης των εν λόγω προστίμων σε προεκλογική περίοδο.   

 

Σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους επικεφαλής των δυο συνδυασμών.

 

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τη λίστα με τους συνδυασμούς που προέβησαν σε παρατυπίες κατά την προεκλογική περίοδο των Περιφερειακών Εκλογών 2010:

http://www.enikos.gr/society/187058,Prostimo_kai_ston_Adwni.html

Παρόμοια άρθρα

Back to top button