Εγκαίνια για το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ‘Σάλτο’

Σας προσκαλούμε στο επίσημο άνοιγμα του αυτοδιαχειριζομενου στεκιού Σάλτο την Κυριακή 3/11 και ώρα 19:00 . θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα: «Γιατί αυτοοργάνωση,  αυτοδιαχείριση, αλληλεγγύη, αντίσταση»

 

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου χώρουενός «στεκιού»- ξεπήδησε μέσα από την εμπειρία των ανοικτών συνελεύσεων της Αντιφασιστικής Δράσης Μεγάρων. Η ανάγκη να χτίσουμε αληθινές σχέσεις με τους γύρω μας και να οργανώσουμε μόνοι μας τα «θέλω» μας μάς έδωσε πραγματική ώθηση για τη δημιουργία του δικού «μας» στεκιού. Με αυτό τo «μας», ασφαλώς, δεν αναφερόμαστε μόνο στα άτομα που πήραν την πρωτοβουλία και κίνησαν τη διαδικασία συγκρότησης του Σάλτου. Αυτό το «μας» συμπεριλαμβάνει όλους όσους βλέπουν ένα κομμάτι του εαυτού τους να πραγματώνεται σε αυτό το χώρο.

Το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Σάλτο», λοιπόν, αποτελεί έναν χώρο μέσα στον οποίο επιχειρούμε να χτίσουμε αληθινές, άμεσες σχέσεις και να οργανώσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας μόνοι μας, μακριά και απαλλαγμένοι από κομματικές, αλλά και κάθε άλλου είδους μεσολαβήσεις. Επιλέγουμε και προσπαθούμε, δηλαδή, να οργανωνόμαστε, να συζητάμε και να αποφασίζουμε ισότιμα, μακριά από αρχηγούς, προέδρους κλπ  και, γενικότερα, μακριά από κάθε είδους ιεραρχική, κάθετη δομή. Πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο σκοπεύουμε να βρουν έκφραση οι πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές μας αναζητήσεις, χτυπώντας και διεμβολίζοντας την παθητικότητα, τη μοναξιά και την απελπισία που εδραιώνεται γύρω μας.

Συνεπώς, σαφέστατα δεν έχουμε καμία πρόθεση ή φιλοδοξία να βγάλουμε κάποιο κέρδος ή να «πληρωθούμε» για τις υπηρεσίες μας! Αντίθετα, για εμάς κέρδος είναι οι σχέσεις που θα χτίσουμε σε αυτόν το χώρο, οι κουβέντες που θ’ ανταλλάξουμε, οι στιγμές κι οι εμπειρίες που θα μοιραστούμε.

Εν ολίγοις, το Σάλτο είναι ο χώρος μέσα στον οποίο η αυτοδιεύθυνση, η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη δεν αφορούν μόνο κάποια ουτοπική, ιδανική κατάσταση, αλλά γίνονται πράξη στο εδώ και το τώρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button