«Προσωρινό» όχι στα ηχοπετάσματα στην Κινέτα

Σε αίτημα εγγράφου του Δήμου Μεγαρέων για τοποθέτηση ηχο – υαλοπετασμάτων στην Εθνική Οδό στο ύψος της Κινέτας, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Ιωάννης Καρνέσης, μεταξύ άλλων απάντησε:

Στο θέμα αναφέρεται και σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων με ημερονηνία 22/9 και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με σχετικό του έγγραφο στις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, από τον περασμένο Ιούλιο, ζητούσε την τοποθέτηση υαλοπετασμάτων παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κινέτας σύμφωνα και με σχετικά αιτήματα της Κοινότητας Κινέτας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας.

Με σχετικό έγγραφο (αριθμ.πρωτ: 246182/15.9.21) της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που υπογράφεται από τον Γενικό Διευθυντή των Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. Ιωάννη Καρνέση, Πολιτικό Μηχανικό, προς το Γραφείο Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, που κοινοποιήθηκε και στο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει εντός του 2020 για την κίνηση οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις τοποθέτησης υαλοπετασμάτων, για την μείωση των ρύπων από τον θόρυβο.

Ύστερα μάλιστα από το συγκεκριμένο αίτημα του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, αναφέρεται στο ως άνω έγγραφο “ότι θα ξαναγίνουν νέες μετρήσεις κι αν κριθεί αναγκαίο θα ικανοποιηθεί το αίτημα. Προς το παρόν εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις για την μείωση του θορύβου”.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button