Μαρινάκης: Πρόκειται για μια τεράστια κοροϊδία

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/9/2018 η διοίκηση του Δήμου εισηγήθηκε την ψήφιση της απαλλαγής των πυρόπληκτων της Κινέττας από τα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Πρόκειται για μια τεράστια κοροϊδία για αυτούς τους πονεμένους ανθρώπους με διττό μάλιστα χαρακτήρα.
Αρχικά πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα μέτρο σαν αυτό της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη, αν προηγουμένως δεν έχει νομοθετήσει ανάλογο μέτρο η εκάστοτε Κυβέρνηση.
Η δημοτική αρχή δεν νομοθετεί και επομένως οποιαδήποτε απόφαση με τέτοιο περιεχόμενο στερείται νομικής υπόστασης και ακυρώνεται αυτοδίκαια από τον ελεγκτή νομιμότητας που είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Στην προκειμένη περίπτωση η διοίκηση του Δήμου για να μπορέσει να εξευμενίσει την οργή των κατοίκων της Κινέττας προχώρησε στην εντελώς αβάσιμη και στερούμενη νομιμότητας απόφαση απαλλαγής τους από τα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του 2018.
Κατά δεύτερο λόγο πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία, αφού ουσιαστικά πήρε μια απόφαση απαλλαγής από την πληρωμή ενός διμήνου!
Μια τέτοια απόφαση στερείται σοβαρότητας και αποκαλύπτει την υποκριτική διάθεση της διοίκησης του δήμου απέναντι στους δημότες της Κινέττας που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου.
Αν ήθελε πράγματι να βοηθήσει τους πυρόπληκτους της Κινέττας θα έπαιρνε αρχικά απόφαση να προτείνει στην Κυβέρνηση να νομοθετήσει την απαλλαγή από την πληρωμή δημοτικών τελών του συνόλου των πυρόπληκτων της Αττικής, δηλαδή της Κινέττας, του Ματιού και του νέου Βουτζά, τουλάχιστον για ένα χρόνο, ή έως το τέλος του 2019.
Η απόφαση της διοίκησης του Δήμου περί απαλλαγής των πυρόπληκτων από τα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του 2018 εκθέτει ανεπανόρθωτα το Δήμαρχο , ο οποίος δεν έμαθε μέσα στα 4 χρόνια της θητείας του ότι δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις που στερούνται προηγούμενης θεσμοθέτησης από το κράτος.
Ο κ. Σταμούλης νόμιζε ότι με μια τέτοια απόφαση θα εξωράιζε κάπως την οικτρή εικόνα της διοίκησης στην Κινέττα.
Πίστεψε επίσης ότι θα περνούσε απαρατήρητη από την μείζονα αντιπολίτευση και ιδιαίτερα από τον τ. Δήμαρχο κ. Μαρινάκη, μια τέτοια προεκλογική κορώνα.
Ο κ. Μαρινάκης στην τοποθέτηση του έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση και αποκάλυψε τις προθέσεις της διοίκησης και του Δημάρχου που δεν ήταν άλλες από ψεύτικες υποσχέσεις.
Τόνισε έντονα την αδυναμία κύρωσης μιας τέτοιας απόφασης η οποία στερείται νομιμότητας και αρνήθηκε να την υπερψηφίσει γιατί με αυτό τον τρόπο θα συμμετείχε και ο ίδιος στην κοροϊδία των κατοίκων της Κινέττας.
Η πολιτική εξαθλίωση και ο εκφυλισμός της σημερινής διοίκησης του δήμου, την οδηγούν σε σοβαρά ατοπήματα που έχουν ως τελικούς αποδέκτες τους πληγέντες από την φωτιά, άστεγους πλέον κατοίκους της Κινέττας.
Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά τους πυρόπληκτους και κάνουν πολιτική πάνω στα αποκαΐδια με ψεύτικες υποσχέσεις.
Οι θεσμικοί παράγοντες, οι σύλλογοι, η Ομοσπονδία και κυρίως οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι το δέχονται αυτό;

Παρόμοια άρθρα

Back to top button