Ανοιχτή συζήτηση για το καλώδιο υπερυψηλής τάσης στο θεατράκι Ν. Περάμου

Ασφαλιστικά μέτρα «χθες» και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και συλλόγων σήμερα στο Δημαρχείο Μεγάρων στις 20:30

Τα προεδρεία όλων των συλλόγων πολιτών και κατοίκων Μεγάρων και Νέας Περάμου ως Πανμεγαρική Ένωση και σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Περάμου, πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν, εχθές 20 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι της Νέας Περάμου, ανοιχτή συζήτηση για το καλώδιο υπερυψηλής τάσης διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης, με στόχο την ενημέρωση και τον καθορισμό των επόμενων ενεργειών από μεριάς των πολιτών για την αποτροπή της διέλευσης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης από τις περιοχές Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων, καθώς το έργο φαίνεται να προχωρά κανονικά παρά τις ανησυχίες και σχετικές αντιδράσεις των κατοίκων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων σχεδόν των συλλόγων καθώς και επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων.

Τον λόγο έλαβαν αρκετοί εκ των συλλόγων, ο εκπρόσωπος της Πανμεγαρικής Ένωσης, κ. Γεωργακής, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Περάμου, κ. Σεβαστής, και δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο επικεφαλής των Όμορφων Πόλεων, κ. Μακρυγιάννης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Στρατούρης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Παρασκευάς, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του έργου, για το οποίο όμως «φαίνεται ξεκάθαρα πως η μελέτη κατασκευής του δεν συμπίπτει με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άρα οι κάτοικοι δεν μπορούν να είναι σίγουροι για τις πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατέληξαν πως προέχει η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων «χθες» και η τήρηση από μεριάς της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων όλων όσων έχουν αποφασισθεί με ομόφωνη απόφαση σε πρότερο δημοτικό συμβούλιο, αφού η Περιφέρεια Αττικής έχει δώσει τις σχετικές άδειες για την εξέλιξη του έργου και για τον λόγο τούτο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων κατά τον χρόνο που το δημοτικό συμβούλιο έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση δια τηλεδιάσκεψης.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button