Προαστιακός: Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες περί ανεπαρκούς φωτεινής σηματοδότησης προς αεροδρόμιο

Κατεπείγουσα ποινική έρευνα διέταξε σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τις καταγγελίες μέλους της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών ότι δεν υπάρχει επαρκής φωτεινή σηματοδότηση σε μέρος του προαστιακού στο τμήμα της διαδρομής Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Ο Αντώνης Ελευθεριάνος ανέθεσε ήδη τη διενέργεια της έρευνας για την φωτεινή σηματοδότηση του προαστιακού, που έλαβε μορφή κατεπείγουσας, καθώς αφορά θέματα ασφάλειας των πολιτών, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νίκο Στεφανάτο ο οποίος έχει εντολή να καλέσει άμεσα προς εξέταση τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, ώστε να εξειδικεύσει την καταγγελία του.

Παράλληλα, ο κ. Στεφανάτος θα πρέπει να ζητήσει στοιχεία από την εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Προαστιακού, ώστε να μελετήσει και να διαπιστώσει αν ισχύουν όλα όσα καταγέλλονται από τους εργαζόμενους στον Σιδηρόδρομο.

Aντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί, αν και από ποια πρόσωπα έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

πηγή

Παρόμοια άρθρα

Back to top button