Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στον οικιστικό ιστό Ασπροπύργου

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στον οικιστικό ιστό Ασπροπύργου, στην οδό Μεγαρίδος από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας (σιντριβάνι) έως την Ελευθερίου Βενιζέλου (κόμβο Νεκροταφείου) με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής. Ακολούθως αναφέρεται:

Λύση σε ένα σοβαρό και χρονίζον ζήτημα οδικής ασφάλειας δίνει η Περιφέρεια Αττικής, με ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου, για απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων σε κομβικά σημεία του Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτημάτων των κατοίκων του Ασπροπύργου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, με τη σύμφωνη γνώμη της τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής, προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, και σχετικά αποφασίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, θα απαγορεύεται πλέον η διέλευση βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της οδού Μεγαρίδος (εντός του σχεδίου πόλεως) από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας έως την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στον Δήμο Ασπροπύργου. Η παράλληλη εκτροπή των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, των οποίων η διέλευση θα απαγορεύεται, έπειτα και από τις απαραίτητες ενέργειες που υπάγονται σε αρμοδιότητες του Δήμου Ασπροπύργου, θα γίνει στις οδούς Γ. Παπανδρέου και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος σχετικά αναφέρει: «Με την απόφαση που λαμβάνει σε προσεχή συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, δίνουμε λύση σε ένα μείζον θέμα οδικής ασφάλειας, την πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.
Με την απαγόρευση διέλευσης των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο κομβικό κομμάτι από το σιντριβάνι και την είσοδο στον οικιστικό ιστό του Ασπροπύργου, μειώνεται ο κυκλοφοριακός όπως και ο περιβαλλοντικός φόρτος, αυξάνεται η ορατότητα κατά την οδήγηση, και το κυριότερο, αποφεύγεται ο κίνδυνος ατυχημάτων».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button