Μητέρα 13χρονου: “Το παιδί μου λάτρευε τα σκυλιά, τώρα τα φοβάται”

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην επιστολή από την πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου Μεγάρων «αδέσποτος παλμός», η μητέρα του 13χρονου μαθητή στον οποίο επιτέθηκε αδέσποτος σκύλος έστειλε την παρακάτω επιστολή στον ιστότοπο megara.org:

Μου προκαλεί πράγματι ιδιαίτερη αίσθηση, ο τρόπος με τον οποίον προσπαθείτε να προκαλέσετε το ενδιαφέρον για τον σκύλο που επιτέθηκε στο παιδί, παρουσιάζοντάς το με ένα κουτάβι που μάλλον ήθελε να παίξει «αθώα παιχνιδάκια». Παράλληλα αγνοείτε και δε δείχνετε καμία ευαισθησία για την τραυματική και μετατραυματική εμπειρία που βιώνει ο 13χρονος, υποβιβάζοντας το γεγονός σε ζήτημα ήσσονος σημασίας.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την λογική από την τρέλα. Κάποια σκυλιά αιμοβόρικα και μοχθηρά επιτίθενται απρόκλητα και χωρίς κανέναν απολύτως λόγω σε ανυποψίαστους πολίτες.

Μην προσπαθείτε να παραποιήσετε την πραγματικότητα ή να ωραιοποιήσετε καταστάσεις, προβάλλοντας βιντεάκια που δεν αποδεικνύουν τίποτα, με απώτερο σκοπό και στόχο να προκαλέσετε την κοινή γνώμη ή για καταμέτρηση της ανθρώπινης νοημοσύνης, ενώ υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις που παρουσιάζουν περίτρανα την σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού. Αν πάλι εννοείτε ότι και τα ζώα αντιμετωπίζουν «ψυχολογικά προβλήματα», – πράγμα που ακούγεται φαιδρό – ας πάνε σε ψυχίατρο και όχι στον κτηνίατρο.

Επίσης μιλάτε για παιδεία. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερη μόρφωση για να αγαπάει και να προστατεύει τα ζώα γενικώς. Είναι απλώς ζήτημα ευσυνειδησίας. Το να αφήνει η ιδιοκτήτρια του ζώου τα περιττώματά στην μέση του δρόμου χωρίς να νοιάζεται να τα μαζέψει, αυτό λέγεται έλλειψη παιδείας. Το να βοηθάς ένα αδέσποτο που κινδυνεύει προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες, ονομάζεται ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

Αναρωτιέμαι τι θα κάνατε αν το δικό σας παιδί βρισκόταν στην ίδια θέση! Μόνο αν έχει κανείς παιδιά μπορεί να με κατανοήσει, αλλιώς δε λειτουργεί το μητρικό φίλτρο.

Το παιδί αυτό λάτρευε τα σκυλιά, τώρα τα φοβάται…

Η μητέρα…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button