Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Ερημοποίηση και Υποβάθμιση του Εδάφους» από τον ΣΕΜ

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων σαν συνέχεια της προσπάθειας του για προώθηση της Αειφορίας και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ερημοποίησης, διοργάνωσε Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ερημοποίηση και την Υποβάθμιση του Εδάφους».

 

Έγινε συνολική παρουσίαση του προβλήματος και των κινδύνων που διατρέχει ο Μεγαρικός κάμπος, τόσο με την ερημοποίηση & υποβάθμιση του εδάφους όσο και με την υποβάθμιση της ποιότητας-ποσότητας των υπογείων υδάτων του. Οι κύριοι καθηγητές παρουσίασαν δεδομένα από  μελέτες και διδακτορικές εργασίες που έγιναν πρόσφατα στη περιοχή μας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε κάποιες περιπτώσεις.

 

Γιατί έχουν πάψει πολλές εκτάσεις στη περιοχή μας να είναι παραγωγικές, με αποτέλεσμα τελικά να εγκαταλειφθούν; Ποιες καλλιέργειες ουσιαστικά ερημοποιούν μία έκταση και τι σημαίνει αυτό για τον παραγωγό και το μέλλον του;

 

Τι συμβαίνει με τα υπόγεια ύδατα στην περιοχή μας, και πόσο κοντά είμαστε στο κρίσιμο σημείο της κατάστασης που δεν έχει επιστροφή;

 

Ποια είναι η επίδραση μας στο πρόβλημα και τι πρέπει να κάνουμε;

 

Μίλησαν οι καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κοσμάς Κωνσταντίνος Εδαφολόγος και κ. Σταμάτης Γεώργιος Υδρογεωλόγος.

 

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς της εκδήλωσης, «ΜεγαEco» και «Γεωτέχνες»

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ημερίδα εδώ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button