«Πλημμυροπαθείς Κινέτας – Ανασύσταση»: Εξώδικη διαμαρτυρία για την κατεστραμμένη γέφυρα της Πίκας

Δελτίο τύπου της κίνησης «Πλημμυροπαθείς Κινέττας – Ανασύσταση»:

Δύο επικίνδυνα τροχαία ατυχήματα συνέβησαν μόλις πρόσφατα (25 και 29 Φεβρουαρίου 2020), πάνω στην κατεστραμμένη γέφυρα της Πίκας, από τα οποία προκλήθηκε καταστροφή των οχημάτων και τραυματισμοί των οδηγών, οι οποίοι λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους, αφού επέπεσαν με σφοδρότητα σε ογκόλιθο το πρώτο και σε επίσης ογκόλιθο και σωρό χωμάτων το δεύτερο, που ήταν πάνω στην άσφαλτο της κατεστραμμένης γέφυρας.

Τα ανωτέρω δυσάρεστα συμβάντα, οφείλονται στο γεγονός της δυνατότητας πρόσβασης και διέλευσης από την γέφυρα της Πίκας, παρ’ όλο που το σημείο αυτό του δρόμου είναι εν δυνάμει εργοτάξιο, αφού η παρεμπόδιση διέλευσης πεζών και οχημάτων από την γέφυρα, γίνεται με υποτυπώδη, μετακινούμενα, ελαφρά, πλαστικά και πρόχειρα εμπόδια, καθώς και από βράχους και μπάζα, που έχουν τοποθετήσει οι υπεύθυνοι.

Επειδή τα αλλεπάλληλα άνω τροχαία συμβάντα στην επόμενη εκδοχή τους μπορεί να εξελιχθούν σε τραγωδίες της ασφάλτου.

Επειδή η κραυγαλέα αποχή των αρχών, μέχρι σήμερα, από την κατεστραμμένη Κινέττα, σε έργο ουσίας και θετικών αποτελεσμάτων για τους πληγέντες κατοίκους, καθώς και η αδιαφορία τους να προστατέψουν τους πλημμυροπαθείς και κάθε άλλον πολίτη της Κινέττας ή διερχόμενους από την περιοχή μας τρίτους, υποβιβάζει δραματικά τις συνθήκες ζωής μας στον τόπο μας.

Για τους πιο πάνω λόγους η Κίνηση «Πλημμυροπαθείς Κινέττας – Ανασύσταση» απευθύνθηκε με Εξώδικη Διαμαρτυρία – Πρόσκληση – Δήλωση, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Δημήτρη Γ. Μπάρδη, προς κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και προς
α) Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον αρμόδιο υπουργό Κων/νο Καραμανλή,
β) την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, όπως εκπροσωπούνται νόμιμα από τους περιφερειάρχη Γεώργιο Ε. Πατούλη και αντιπεριφερειάρχη Κοσμόπουλο Ελευθέριο, αντίστοιχα και
γ) τον Δήμο Μεγάρων, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον δήμαρχο Γρηγόριο Σταμούλη και αντιδήμαρχο Κινέτας Σταύρο Φωτίου.

Η κατάσταση παραμέλησης, εγκατάλειψης και επικινδυνότητας, στην οποία έχει περιέλθει η Κινέττα αλλά και χιλιάδες διερχόμενοι πολίτες, που καθημερινά επιχειρούν να διέλθουν την κατεστραμμένη γέφυρα της Πίκας, στην πληγείσα περιοχή της Κινέττας, στο 58ο χιλ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, οφείλεται σε κραυγαλέα παράβαση και των στοιχειωδών ακόμη καθηκόντων, ήτοι ορθής διοίκησης και αποτελεσματικότητας, των συναρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών και υπηρεσιών των καθ’ ύλη και κατά τόπο αρμόδιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καλούμε όλους τους εχέφρονες συμπολίτες μας να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, με τις παρεμβάσεις τους και την συμμετοχή τους, ώστε να επιτύχουμε το συντομότερο δυνατόν, την αποκατάσταση της Κινέττας, ως μιας ασφαλούς και βιώσιμης περιοχής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button