Ποιος θα πληρώσει το έκτρωμα της αποχέταυσης των Μεγάρων;

Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα έχει προκύψει από τις συνεχείς βλάβες που υφίσταται το δίκτυο αποχέτευσης της πόλης των Μέγάρων. Καθημερινά οι κλήσεις για βουλωμένα φρεάτια είναι πάρα πολλές και το οικονομικό μέγεθος της αποκατάστασης, δυσβάσταχτο. Τόσο οι υπηρεσίες του δήμου, όσο και αυτές της ΔΕΥΑΜ (κυρίως) καλούνται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακοτεχνία του έργου, η οποία δεν έχει προηγούμενο.

Πρόσφατο παράδειγμα αυτό της μεγάλης ζημίας που υπέστησαν δύο καταστήματα στα υπόγεια τους, κοντά στην πλατεία Λυτάρα. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Αντιδήμαρχος καθαριότηταςηλεκτροφωτισμού, κ. Ζάλης, δήλωσε: «καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κακοτεχνίες του έργου (ο Θεός να το κάνει έργο) της αποχέτευσης. Καθημερινά καλούμαστε να αποφράξουμε βουλωμένα φρεάτια, να επισκευάσουμε σπασμένους σωλήνες και καθιζήσεις του οδοστρώματος. Και όλα αυτά επειδή δεν υπήρχε επίβλεψη του έργου από το δήμο κατά τη διάρκεια κατασκευής του. Η οικονομική επιβάρυνση του δήμου και της ΔΕΥΑΜ από τη διόρθωση αυτών των κακοτεχνιών είναι τεράστια και το σημαντικότερο, δεν έχει τέλος. Για πολύ μεγάλο διάστημα θα είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαθιστούμε αυτές τις κακοτεχνίες. Βέβαια τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα.

 

Ποιος επέβλεπε αυτό το έργο υποδομής, που μόνο υποδομής δεν είναι;

Ποιος παρέλαβε και κάτω από ποιες συνθήκες αυτό το έκτρωμα;

Ποιος από την προηγούμενη διοίκηση που εκτέλεσε το έργο θα αναλάβει την ευθύνη για όλες αυτές τις κακοτεχνίες και τι έχει να πει στους δημότες μας που υφίστανται σήμερα και θα υφίστανται για πολύ ακόμα, αυτή την ταλαιπωρία;

 

Καλό θα ήταν, ο κ. Μπερδελής που μας κατηγορεί για συμφωνίες για το κτήμα της Μπότσικας, να απολογηθεί στο Μεγαρικό λαό και να πει αν υπήρχαν συμφωνίες από την πλευρά του, ως καθ ύλην αρμόδιος τότε Αντιδήμαρχος, για την εκτέλεση του έργου με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Επίσης θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα του λαού για το ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι το έργο στοίχισε 6.000.000 ευρώ χωρίς τις συνδέσεις, οι οποίες στοίχισαν άλλα 2.600.000 ευρώ και τα πλήρωσε ο κόσμοςδηλαδή συνολικά 8.600.000 ευρώ  και σήμερα ουσιαστικά το πληρώνουμε ξανά εξαιτίας των καθημερινών ζημιών. Τι είδους κατασκευή ήταν αυτή που στοίχισε 8.600.000 ευρώ και από ποιον ελέγχθηκε πριν παραληφθεί; Υπήρχαν  συμφωνίες μεταξύ διοίκησης και εργολάβου, ώστε να μην ελεγχθεί το έργο σε κανένα σημείο του, τόσο κατά την εκτέλεση όσο και μετά το πέρας αυτής;

Επειδή το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί όλη την κοινωνία και επειδή εμείς λογοδοτούμε σήμερα ως διοίκηση, θα ζητήσω από το Δήμαρχο να ασκηθεί μήνυση κατά του εργολάβου που εκτέλεσε το έργο, ως φυσικού αυτουργού, αλλά και κατά παντός  πολιτικού προσώπου, που είχε την υποχρέωση να επιβλέπει το έργο και δεν το έπραξε, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Τα ψέματα τελειώσανε! Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ποιος τον οδήγησε στην καταστροφή με την ανεπάρκεια, την αδιαφορία και την ανικανότητα που επέδειξε όσο διοικούσε.

Εμείς, ως σημερινή διοίκηση έχουμε την υποχρέωση να το κάνομε και θα το κάνομε».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button