Απάντηση στην συνέντευξη του κ. Μπερδελή

Κατανοούμε την προσπάθεια του κ. Μπερδελή να δικαιολογήσει την παντελή απραξία του κατά τη διάρκεια της αντιδημαρχίας του, σχετικά με την αξιοποίηση του δημοτικού κτήματος στη θέση «Μπότσικα». Δεν δεχόμαστε όμως καμία περαιτέρω διαστρέβλωση της αλήθειας.

Ο κ. Μπερδελής στην προσπάθειά του να απολογηθεί για την αδράνεια και την έλλειψη προγραμματισμού και οράματος επί της δικής του θητείας, παραποιεί την αλήθεια και γίνεται παραχαράκτης χαρτών, επιδεικνύοντας λανθασμένους και άκυρους χάρτες. Προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες της δικής του ανικανότητας να κάνει τοπογραφική αποτύπωση στο κτήμα της «Μπότσικας», στην αρνητική ψήφο στη Δημαρχιακή Επιτροπή του τότε δημοτικού Σύμβουλου και σημερινού Προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου, κ. Θ. Κεφαλόπουλου, όταν όλοι γνωρίζουμε ποιος έχει την πλειοψηφία στην επιτροπή αυτή όταν διοικεί.

Ανέφερε ψευδέστατα ότι ο Δήμαρχος είπε στην εισήγηση του πως η συγκεκριμένη έκταση έχει εμβαδόν 4872 βασιλικά στρέμματα και ότι δεν γνώριζε (ο Δήμαρχος) πως το ένα βασιλικό στρέμμα ισούται πλέον με ένα γεωργικό στρέμμα και επομένως κατά το Δήμαρχο η έκταση αυτή ανέρχεται στα 6.000 στρέμματα περίπου!

Φαίνεται πως ο κ. Μπερδελής αδυνατούσε μέσα στη θόλωση και την αμηχανία του να παρακολουθήσει την τοποθέτηση του Δημάρχου, ο οποίος κρατώντας στα χέρια του το αρ. απόφ. 17/5.3.1970 έγγραφο της Επιτροπής Κτηματολογίου του δήμου Μεγαρέων με  θέμα «Εγγραφή εις το κτηματολόγιον του δήμου Μεγαρέων του αγροτικού ακινήτου κτήμα Μπότσικα», είπε ακριβώς ότι αναφερόταν στο ανωτέρω έγγραφο. Δηλαδή, ότι από τη συνολική έκταση των 4872.548 βασιλικών στρεμμάτων το σύνολο της αφαιρετέας έκτασης ανέρχεται στα 830 βασιλικά στρέμματα. Άρα η τελική έκταση του κτήματος ανέρχεται στα 4042.548 βασιλικά στρέμματα, κατά απόλυτη αντιστοιχία με το υπ αρ. 155409/1926 παραχωρητήριο προς το δήμο από το Υπουργείο Γεωργίας. Τότε το ένα βασιλικό στρέμμα αντιστοιχούσε σε 1.2 γεωργικά στρέμματα, άρα τα 4042.548 βασιλικά στρέμματα είναι ίσα με 4851 γεωργικά στρέμματα. Αυτό ακριβώς είπε ο Δήμαρχος, αλλά προφανώς ο κ. Μπερδελής μόλις τότε ενημερώθηκε για την πραγματική έκταση του δημοτικού κτήματος. Τα έγγραφα αυτά υπήρχαν στα υπόγεια του Δημαρχείου! Δυστυχώς ο κ. Μπερδελής δεν μπήκε στον κόπο επί μια οκταετία να τα αναζητήσει. Εμείς όταν τα αναζητήσαμε, τα βρήκαμε.

Επίσης όταν μιλάμε για διαφάνεια πρέπει να το εννοούμε και να το πράττουμε.          Επομένως πώς εννοεί ο κ. Μπερδελής τη διαφάνεια όταν ο ίδιος αρνείται να συμμετάσχει σε διαπαραταξιακή επιτροπή για τη σύνταξη όρων δημοπράτησης της εκμίσθωσης του κτήματος της Μπότσικας; Υπάρχει πιο διαφανής διαδικασία από τη συμμετοχή όλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσηςσε μια δημοτική επιτροπή; Υπάρχει πιο διαφανής διαδικασία όταν προτείνεται από τη διοίκηση ισομερής συμμετοχή στην επιτροπή από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση; Όμως και σε αυτό το σημείο ο κ. Μπερδελής ψεύδεται στη συνέντευξη του, όταν αναφέρει ότι η επιτροπή στην οποία δεν δέχτηκε να συμμετάσχει «..έχει τρία(!) άτομα της αντιπολίτευσης, και πέντε(!) της συμπολίτευσης! Αλήθεια όταν έκανε την πρόταση ο Δήμαρχος για τη σύσταση της επιτροπής, ο κ. Μπερδελής ήταν στην αίθουσα;

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει την ένδεια των επιχειρημάτων του κ. Μπερδελή, όταν τη μια στιγμή κατηγορεί το Δήμαρχο για «υπόγειες διαδρομές» και για επιχειρηματικό «deal» και την άλλη αποδέχεται ότι μια τέτοια ενέργεια είναι απόλυτα θεμιτή. Με το ίδιο σκεπτικό ο Πρωθυπουργός της χώρας όταν επισκέπτεται άλλες χώρες και μιλάει με επιχειρηματίες κάνει υπόγειες διαδρομές και κλείνει επιχειρηματικά «deal»!

Οι ενέργειες που προτείνει να κάνουμε για την τοπογραφική αποτύπωση του κτήματος, δυστυχώς γι αυτόν, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί γιατί εμείς γνωρίζουμε τα βήματα που πρέπει να κάνουμε. Ο κ. Μπερδελής  το συνειδητοποίησε αυτό πολύ αργά. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την αργοπορία και τη βραδύτητα του. Οφείλει αυτή τη στιγμή να σκεφτεί με νηφαλιότητα και να αφουγκραστεί την κοινωνία. Να συμμετέχει στην όποια ενέργεια της διοίκησης, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας. Έχει καθήκον, έστω και αργά γι αυτόν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, να αφήσει την παραφιλολογία και να συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια αναγέννησης του τόπου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button