Περιφέρεια Αττικής: «Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στη Δυτική Αττική».

Κοσμόπουλος: «Συντονίζουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία και διευκόλυνση των πολιτών στις επικείμενες δυσχερείς καιρικές συνθήκες»

Σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στη Δυτική Αττική, με συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου, όπως ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου.

Μετά την προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για παγετό και χιονοπτώσεις και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης συγκάλεσε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής, προκειμένου να συντονισθούν οι απαραίτητες ενέργειες με τα σώματα ασφαλείας και τους Δήμους και ακολούθησε ευρεία σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους Δημάρχου της Αττικής και την πολιτική ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, ο κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει μεριμνήσει για να υπάρχει επάρκεια μέσων, μηχανημάτων και δυναμικού, για να αποφευχθεί κάθε πιθανός κίνδυνος και πρόβλημα εν όψει της κακοκαιρίας. Υπάρχουν μηχανήματα σε όλα τα καίρια σημεία, υπάρχει μέριμνα για το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής καθώς και επάρκεια αλατιού, για κάθε περίπτωση.

Ο εξοπλισμός της Περιφέρειας Αττικής στη Δυτική Αττική κατανέμεται στα παρακάτω σημεία: 2 bobcat με λεπίδα, 2 εκχιονιστικά, 1 πολυμηχάνημα ερπηστριοφόρο διασωστικό, 2 εκχιονιστικά, 2 φορτωτές σε Βίλια/ Οινόη, 1 JCB με αλάτι στην Οινόη, 1 γερανός σε κεντρικό σημείο στην Μάνδρα, 2 JCB, 2 φορτωτές, 1 πλατφόρμα (D8) στη Μάνδρα, 4 εκχιονιστικά, 1 JCB, 1 φορτωτής σε Κάζα, 1 φορτωτής και 1 εκχιονιστικό στη Φυλή καθώς και 1 4Χ4 με λεπίδα σε όποιο σημείο υπάρχει ανάγκη.

Κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής, επισημάνθηκε η ανοιχτή επικοινωνία για κάθε έκτακτο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, την Τροχαία και τους Δήμους σε κάθε περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Λευτέρης Κοσμόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής θέτει στη διάθεση των πολιτών μέσα και προσωπικό, επαρκέστατο για να αντιμετωπίσουμε την επικείμενη κακοκαιρία. Από πλευράς μου, συντονίζω όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποφύγουμε προβλήματα λόγω παγετού και χιονοπτώσεων. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button