Παύλος Χαϊκάλης: Πέρα από τις κομματικές αντιπαραθέσεις, πρώτο μέλημα ο πολίτης

Όταν οι πολιτικοί σκέφτονται και πράττουν πέρα από κομματικά στεγανά και ταυτότητες, βάζοντας την κοινή λογική και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας πάνω απ΄όλα, τότε ναι, υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας και προοπτικής στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η πρόσφατη απόφαση (ΦΕΚ 18Α / 31-1-14) του Υπουργείου Υγείας που αλλάζει τη Διαγωνιστική Διαδικασία της Προμήθειας Φαρμάκων των Νοσοκομείων, βάζοντας τέλος στο αποτυχημένο, μονοπωλιακό και επικίνδυνο μοντέλο του ενός προμηθευτή, αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα.

 

Αφήνοντας στην άκρη τις κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις, στις οποίες κάποιοι αρέσκονται να αναλώνονται, ο βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης σε συνεργασία με τους βουλευτές Παναγιώτη Κουρουμπλή (ΣΥΡΙΖΑ) και Κατερίνα Μάρκου(ΔΗΜΑΡ), παρόλο που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, ένωσαν ουσιαστικά τις δυνάμεις τους μέσω ερώτησης που έφεραν στη Βουλή για την ανατροπή του επικίνδυνου μοντέλου προμηθειών φαρμάκων. Πέρα από το μονοπωλιακό του χαρακτήρα, το μοντέλο του ενός προμηθευτή που δυστυχώς είχε υιοθετηθεί επί ημερών του κ. Λοβέρδου, πυροδότησε μια σειρά προβλημάτων ως προς την ομαλή και επαρκή προμήθεια των νοσοκομείων της χώρας και την εξασφάλιση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου των χρόνιων ασθενών, υπονομεύοντας την δημόσια υγεία και δημιουργώντας πανικό και απόγνωση σε ασθενείς και ιατρούς.

 

Πρόκειται για μια ουσιαστική και ζωτικής σημασίας κοινοβουλευτική παρέμβαση που ευτυχώς ενστερνίστηκε και υλοποίησε και ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης.

 

Ας ελπίσουμε να δούμε και άλλα τέτοια δείγματα «διακομματικής αλληλεγγύης» σε νομοθετήματα υπέρ του ελληνικού λαού. Γιατί το ζητούμενο είναι η εξασφάλιση της ευημερίας της Ελλάδας και των Ελλήνων και όχι οι στείρες πολιτικές κορώνες και οι ανούσιες ρητορικές αντιπαραθέσεις. Από τέτοιες έχουμε χορτάσει…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button