Παρέμβαση Μπούρα για τον παράδρομο στην ΕΟ Αθηνών Πατρών στο ύψος της Κινέτας

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με θέμα την αναβάθμιση του υφιστάμενου έργου παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών Πατρών στο ύψος της περιοχής της Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων.

Η κατατεθείσα ερώτηση έχει ως εξής:

«Η Τοπική Κοινότητα Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων αποτελεί μια ανεξάρτητη και σημαντική κοινότητα, η οποία έχει έκταση 30.000 m2. Η Κινέτα αποτελείται από 15 πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους, διαθέτει δικό της δημοτικό τοπικό κατάστημα, τοπική αγορά και ιερούς ναούς. Οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται στους 2.000 και οι παραθεριστές τα σαββατοκύριακα και ιδιαιτέρως τους θερινούς μήνες είναι πάνω από 20.000.

Είναι μια περιοχή που έχει πληγεί ως επίκεντρο τα τελευταία 2 χρόνια από φυσικά φαινόμενα, όπως η καταστροφική πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2018 και το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» τον Νοέμβριο του 2019. Να σημειωθεί δε, ότι επηρεάστηκε από τα φυσικά φαινόμενα που έπληξαν τις γύρω περιοχές, π.χ. το Νοέμβριο του 2017 (φονική πλημμύρα Μάνδρας), τον Ιούλιο του 2019 (ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 ρίχτερ με επίκεντρο τη Μαγούλα).

Εξαιτίας των προαναφερθέντων φυσικών καταστροφών ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν αντιπλημμυρικά έργα στην βόρεια πλευρά και παράλληλα της Εθνικής Οδού – Ολυμπίας Οδός, στο ύψος των οικισμών Πανόραμα 1, Πανόραμα 2, Πανόραμα 3, Άνω Κινέτα, και στην περιοχή Μαρούγκα. Επίσης, κατά μήκος των έργων αυτών αποκαταστάθηκε ο περιφερειακός και παράλληλος δρόμος με την Εθνική που οδηγεί στον σταθμό του Προαστιακού της Κινέτας.

Η υφιστάμενη περιφερειακή οδός είναι η μοναδική που δύναται να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους, αλλά δεν υπάρχουν πεζοδρόμια εκατέρωθεν αυτής. Να τονιστεί μάλιστα ότι έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα ασφαλείας εκατέρωθεν της οδού με αποτέλεσμα οι πεζοί να διαβαίνουν το δρόμο με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός:

Πρόκειται να αναβαθμιστεί το έργο ή (να τροποποιηθεί το υφιστάμενο έργο) με νέα μελέτη που θα βελτιώσει την ασφάλεια της διέλευσης των κατοίκων των περιοχών αυτών;»

Ο κ. Μπούρας, παράλληλα με την επίσημη απάντηση του υπουργείου, θα βρίσκεται σε προσωπική επαφή και συνεργασία με τον υπουργό, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button