Νέα τρίμηνη παράταση καταβολής μισθών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας από το Πολεμικό Ναυτικό

Δελτίο τύπου του αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Μπούρα

Κατατέθηκε στη Βουλή, τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων», σύμφωνα με την οποία παρατείνεται για χρονικό διάστημα τριών μηνών, από 1/4/2021 έως 30/6/2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματος ναυπήγησης, η καταβολή από το πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση είναι αποτέλεσμα πολλών και διαρκών επαφών του κ. Μπούρα τόσο με το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων των Ναυπηγείων όσο και με τους συναρμόδιους Υπουργούς κκ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταϊκούρα.

Η συνολική δαπάνη, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, ανέρχεται στο ποσό των 3.175.000 ευρώ και διατίθεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεχίζεται απρόσκοπτα η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης στη νέα ιδιοκτησία.
Η τροπολογία θα αποτελεί νόμο του κράτους εντός της εβδομάδος, μετά την δημοσίευσή της στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Ο κ. Μπούρας, πάντα προσηλωμένος στον στόχο της υγιούς ανάπτυξης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, θα παρακολουθεί στενά το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, μέχρι την οριστική λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με νέο επενδυτή.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ21_4

Παρόμοια άρθρα

Back to top button