Παρέμβαση Δημάρχου Μαρινάκη

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης για ακόμη μία φορά είναι αναγκασμένος να παρέμβει και να εκφράσει τον προβληματισμό του για την τροπή που παίρνει ο δημόσιος διάλογος.

Είναι χαρακτηριστικό και πρέπει να τονιστεί με ιδιαίτερη βαρύτητα, ότι ο δημόσιος διάλογος που πραγματοποιείται μέσω εφημερίδων, αρθρογράφων και κυρίως μέσω των παρεμβάσεων των μελών της αντιπολίτευσης, δείχνει να αγνοεί μία σειρά δεδομένα.

Αγνοεί ότι σε μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία, μία περίοδο που ακόμη και οι πιο εύρωστοι Δήμοι κλείνουν εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και της ουσιαστικής στάσης πληρωμών του Δημοσίου, ο Δήμος Μεγαρέων παραμένει ανοιχτός παρά τα τόσα προβλήματα και κατορθώνει σε αυτή τη περίοδο όπου όλα όσα πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν αυτονόητα έχουν ανατραπεί και καταρρεύσει, να διασφαλίζει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Αγνοεί ότι ο Δήμος Μεγαρέων επιβαρύνεται μηνιαίως με 176.000 ευρώ, ποσό που παρακρατείται από τα Δημοτικά Τέλη, από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, ως οφειλή για τα απορρίμματα που εναποτίθενται στον ΧΥΤΑ Φυλής. Ακόμη και οι πιο «έμπειροι» πολιτικοί άνδρες της αντιπολίτευσης ξεχνάνε ότι μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της Διοίκησης Μαρινάκη, ο Δήμος Μεγαρέων εναπόθετε τα απορρίμματα ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ στην παράνομη χωματερή του Δήμου.

Αγνοεί είτε ηθελημένα είτε από αδιαφορία να ενημερωθεί, ότι η τακτική επιχορήγηση των Δήμων έχει μειωθεί κατά 60% και περίπου κατά 80% ο ΣΑΤΑ.

Αγνοεί, ότι η Διοίκηση του Δήμου παρά τις τεράστιες περικοπές στα τακτικά έσοδα διατηρεί όλες τις Δημοτικές Δομές σε λειτουργία και μάλιστα όπως αποδεικνύουν τα νούμερα, αντί να μειωθεί η λειτουργικότητά τους ενισχύεται.

Αγνοεί ότι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, παρά το γερασμένο και με  συνεχείς βλάβες,  στόλο των απορριμματοφόρων η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι με καθημερινό αγώνα καταφέρνουν να διατηρούν την πόλη καθαρή. Αγνοούν τις δυσκολίες και περιμένουν πότε ένας κάδος θα γεμίσει, πότε θα φυσήξει ο άνεμος και θα παρασύρει τα σκουπίδια προκειμένου να ασκήσουν «αντιπολίτευση».

Αγνοεί, ότι παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, η Διοίκηση αξιοποιεί κάθε δυνατή ευκαιρία προκειμένου να εισρεύσουν έσοδα στο Δήμο και να πραγματοποιηθούν έργα τα οποία η περιοχή έπρεπε να έχει ολοκληρώσει εδώ και δεκαετίες, όπως το αποχετευτικό σύστημα στη Νέα Πέραμο, η πλήρης αλλαγή του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, οι ιδιαίτερα επικερδής συμφωνίες με την ΕΥΔΑΠ και η μείωση ενός μεγάλου μέρους του χρέους του Δήμου προς την εταιρεία, η συμφωνία για το εργοστάσιο διαχείρισης της κοπριάς, η ενίσχυση των χώρων πρασίνου, οι αλλαγές στο παραθαλάσσιο μέτωπο και μία σειρά συγκεκριμένων έργων που έχουν δρομολογηθεί και θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα της πόλης.

Η αγχωμένη ρητορική του λαϊκισμού, κλείνει τα μάτια στις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης και των υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι με μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους συνεχίζουν χωρίς εκπτώσεις το έργο τους. Οι οπαδοί του μηδενισμού επιχειρούν να συσκοτίσουν και να εμποδίσουν (μάταια) την καθημερινή συνεργασία του Δημάρχου και των συνεργατών του με τους φορείς της πόλης και δυστυχώς πολλές δημόσιες παρεμβάσεις αγνοούν, γιατί προφανώς δεν το καταλαβαίνουν ότι  αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιούνται από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, συνεχίζονται και θα συνεχίζονται αμείωτες.

Αγνοεί ότι η Διοίκηση του Δήμου διασφαλίζει με τρόπους που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης τα δικαιώματα των πολιτών και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τον οικονομικό τομέα. Αγνοεί ή προσπαθεί να αποκρύψει ότι η Διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει την διαδικασία λήψης δανείου προκειμένου να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι σε τρίτους.

 

Οι επικίνδυνοι λαϊκιστές επιτίθεται στους θεσμούς επιχειρώντας να τους αντικαταστήσουν, παριστάνοντας τους διαμεσολαβητές.

Επειδή κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τους Δημοκρατικούς θεσμούς, η διοίκηση αισθάνεται την υποχρέωση να διαβεβαιώσει τους πολίτες του Δήμου ότι δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές για να διασφαλίσουν με «παραστατικά» τα δικαιώματα και τα χρήματά τους έναντι του Δήμου. Είναι άλλωστε γνωστό από τους κώδικες της αγοράς ότι η διαμεσολάβηση και η διεκπεραίωση κοστίζουν!

Αγνοούν οι εκφραστές του μηδενισμού  ότι οι προσπάθειες της Διοίκησης δεν ανακόπτονται από τις αγχωμένες φωνές –δυστυχώς- πολλών μελών της αντιπολίτευσης που επιδίδονται στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού, των άναρθρων κραυγών, τις αποπροσανατολιστικές «κορώνες» και την αδιέξοδη ρητορική ακόμη και «έμπειρων» με την πολιτική προσώπων, η οποία προσπαθεί να πείσει ότι τα προβλήματα που προκύπτουν από την αρνητική οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, μπορούν να λυθούν με μαγικό ραβδί.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, έχει βαθιά πεποίθηση ότι με τον καθημερινό αγώνα, τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και τη συλλογική δουλειά, οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ουσιαστική διαφορά και καταγράφουν στη συνείδησή τους ως τουλάχιστον γραφικούς, όλους εκείνους που θεωρούν ότι τα τεράστια προβλήματα λύνονται επειδή κάποιος σκέφτεται και γράφει ότι πρέπει να λυθούν.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η περίοδος που διανύουμε είναι τόσο καθοριστική και τόσο ξεκάθαρη που δεν αφήνει περιθώρια για φθηνή προπαγάνδα, λαϊκισμό και εγωιστικές φιλοδοξίες «χαλίφηδων» που το ενδιαφέρον τους δεν είναι  να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων αλλά να αναδειχθούν ως ο ισχυρότερος πόλος της αντιπολίτευσης, θεωρώντας πως σωστή αντιπολίτευση κάνει αυτός που βγάζει τις δυνατότερες κραυγές, αυτός που θα πει τη μεγαλύτερη ανοησία, αυτός που θα λαϊκίσει περισσότερο, αυτός που θα προσβάλει περισσότερο το θεσμό και το πρόσωπο του Δημάρχου.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης δηλώνει αποφασισμένος να συγκρουστεί και να σπάσει κάθε είδους απόστημα που παρασιτικά διαβιεί εις βάρος της κοινωνίας και των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και δομικών αλλαγών που πραγματοποιούνται στον τόπο μας.

Διαβεβαιώνει ότι καμία συκοφαντική και σκηνοθετημένη επίθεση δεν θα μένει πλέον αναπάντητη ώστε ο λαός των Μεγάρων και της Νέας Περάμου να μην έχει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις, τη σκοπιμότητα και τις φθηνές μεθοδεύσεις που εμφανίζονται στο Δημόσιο διάλογο.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά, είναι αποφασισμένος, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος, να βάλει τέλος σε αυτές τις μεθοδεύσεις, να αποκαλύψει τις πηγές τους με βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος που προκύπτει από την εμπιστοσύνη των πολιτών και επιπλέον με βαθιά πεποίθηση στις άοκνες προσπάθειες που καθημερινά συντελούνται προκειμένου ο Δήμος να αντεπεξέλθει με επιτυχία στο κρίσιμο όσο και πρωτόγνωρο τεστ της οικονομικής συγκυρίας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα και την προοπτική του Δήμου και των πολιτών του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button