Συνάντηση Δημάρχου Μεγαρέων με τον Πάνο Σκουρλέτη για το ζήτημα του Βωξίτη

Ο αγώνας της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων για την αποτροπή του ενδεχομένου δημιουργίας ορυχείων Βωξίτη στην περιοχή των Γερανείων είναι διαρκής, έντονος και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος Μεγαρέων είχε συνάντηση το μεσημέρι της  Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2017, με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και συνεργάτες του, στο Υπουργείο στην Αθήνα.

Η συζήτηση διήρκεσε σχεδόν μία ώρα κι έγινε σε καλό και φιλικό κλίμα.

Αμέσως μετά την συζήτηση με τον Υπουργό ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

« Είχα σήμερα μία πολύ σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη.

Του εξέθεσα το μεγάλο πρόβλημα που μας απασχολεί, δηλαδή το ενδεχόμενο δημιουργίας ορυχείων Βωξίτη στη Μεγαρίδα.

Ο υπουργός άκουσε με κατανόηση τον προβληματισμό και τις ανησυχίες μας.

Υποσχέθηκε να ασχοληθεί προσωπικά και να μιλήσει με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο οποίος είναι αρμόδιος για να δώσει την άδεια για τις διερευνητικές γεωτρήσεις καθώς και με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη.

Έκανε δε σαφές ότι κάθε ανάλογη περίπτωση πρέπει να αξιολογείται απαρεγκλίτως με μία σειρά βασικών κριτηρίων, που είναι: Η προστασία του περιβάλλοντος, η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος, καθώς και η συμβατότητα των δραστηριοτήτων με την οικονομική και παραγωγική ταυτότητα της περιοχής, αλλά και η άποψη των τοπικών κοινωνιών.

Είμαστε σίγουροι , πως η βοήθειά του στον αγώνα μας θα είναι σημαντική και καθοριστική.

Όπως είμαστε επίσης σίγουροι και βέβαιοι, πως με την αποφασιστικότητά μας, τις ενέργειες και τις στοχευμένες δράσεις μας, θα αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να γίνουν ορυχεία Βωξίτη στη Μεγαρίδα.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button