Παρεμβάσεις Αθ. Μπούρα για την απρόσκοπτη ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων στη Δ. Αττική

Με διαβεβαίωση πως δεν απαιτείται η φορολογική ενημερότητα για τη λήψη βοήθειας

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής δυτικής Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας, αναγνωρίζοντας τις πραγματικές ανάγκες των πληττόμενων επιχειρήσεων των τριών δήμων της δυτικής Αττικής, ήτοι της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και της Μάνδρας – Ειδυλλίας που, κατ’ εξαίρεση, ανέστειλαν τη λειτουργία τους την περίοδο των εορτών του 2020, στο πλαίσιο τοπικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την κρατική στήριξη να γίνουν πράξη.

Εν συνεχεία, ο κ. Μπούρας, μετά από διαρκείς επαφές με τους ενδιαφερόμενους, κατανοώντας τα προβλήματα που θα εμφανίζονταν με το άνοιγμα της πλατφόρμας, παρενέβη εγκαίρως στη διαδικασία, καταβάλλοντας έντονες ενέργειες σε κυβερνητικό επίπεδο, προκειμένου να γενικευτεί η κατηγορία των υπηρεσιών κομμωτηρίου και κουρείου και να λάβουν την κρατική ενίσχυση επιχειρήσεις με παλιές ενάρξεις επιτηδεύματος, που δεν καλύπτονταν από την εξειδίκευση των εν λόγω υπηρεσιών στον πενταψήφιο κωδικό.

Οι επίπονες προσπάθειες ολοκληρώνονται σήμερα με την έκδοση της υπ’ αρ. 32707/18-3-2021 υπουργικής απόφασης που τροποποιεί και συμπληρώνει την όλη διαδικασία.

Μετά από τα παραπάνω, ο κ. Μπούρας ενημερώνει όλους τους δικαιούχους των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει στους παρακάτω επιλέξιμους τομείς:

47.19 Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από εκμετάλλευση περιπτέρου (47.19.10.02)
47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.43 Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.51 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.52 Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.53 Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.54 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.59 Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.61 Λιανικό Εμπόριο Βιβλίων από εξειδικευμένα καταστήματα
47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.63 Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.65 Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.71 Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.72 Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.75 Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.77 Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.78 Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.79 Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα
96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής εκτός από 96.02.13.01 – υπηρεσίες αισθητικού αρωματοθεραπείας, 96.02.13.02 – υπηρεσίες εργαστηρίου αισθητικής προσώπου και σώματος (ινστιτούτου καλλονής), 96.02.13.03 – υπηρεσίες μακιγιέρ – αισθητικού και 96.02.19.01 – υπηρεσίες τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ), 96.02.2 – υπηρεσίες διάθεσης ανθρωπίνων μαλλιών μη κατεργασμένων

ότι:
πρώτον, η ενίσχυση θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη και
δεύτερον, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής εφιστά την προσοχή των ενδιαφερομένων, προκειμένου να υποβάλλουν, εγκαίρως, ηλεκτρονικά, τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα για τη χρηματοδότησή τους.
Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική υποβολή ξεκινάει στις 19 Μαρτίου στις 12μμ και λήγει στις 23 Απριλίου στις 3μμ. Θα ήταν χρήσιμο οι επιχειρήσεις να συμβουλευτούν τους λογιστές τους, ώστε να είναι καθόλα νόμιμοι και σωστοί στην συμπλήρωση των αιτήσεων.

Επίσης σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου τύπου το γραφείο του κ. Μπούρα εξέδωσε ακόμα ένα συνοδευτικό δελτίου το οποίο αναφέρει τα εξής:

Δημοσιεύθηκε χθες 9-3-2021 το ΦΕΚ 900 τεύχος Β’ που ορίζει την ενίσχυση των επιχειρήσεων που παρέμειναν κατ΄ εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την εορταστική περίοδο του 2020. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής δυτικής Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας, επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας μέτρα στήριξης για την περιοχή της δυτικής Αττικής.

Κατόπιν της δημοσίευσης του ΦΕΚ που εξασφαλίζει ειδική ενίσχυση ορίζεται η διαδικασία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης και ο καθορισμός των συνυποβαλλόμενων δικαιολογητικών, στη σελίδα 10709 και κεφάλαιο 6 στην υποπερίπτωση ββ’ της περίπτωσης β’ της περίπτωσης 2, ως απαραίτητη η προϋπόθεση ο δικαιούχος οφείλει να προσκομίσει φορολογική ενημερότητα εκδοθείσα το νωρίτερο 7 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης.

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων των επαγγελματιών του λιανικού εμπορίου των περιοχών της δυτικής Αττικής, ο κύριος Μπούρας αντιλαμβανόμενος ότι η παρούσα προϋπόθεση θα σταθεί τροχοπέδη για την πλειονότητα των δικαιούχων, επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, όπως και με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο κ. Μπούρας μετά την παρέμβαση του, έλαβε την διαβεβαίωση από τους αρμοδίους ότι δεν θα απαιτηθεί η προσκόμιση της φορολογικής ενημερότητας, δεδομένου των δυσμενών συνθηκών της πανδημίας καθώς και ότι η παρούσα επιχορήγηση θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Ο κ. Μπούρας σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές δημοτικές αρχές, βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της δυτικής Αττικής και θα παρεμβαίνει για την στήριξη των συμπολιτών του, ειδικά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button