Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας από την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων οργανώνει και φέτος την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για τα παιδιά της πόλης, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει!

Από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων θα υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους φίλους της, ώστε όλοι μαζί να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Τα εργαστήρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας συντονίζουν και υλοποιούν οι εθελοντές της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Ειρήνη Αγγελή, Μαρία Βαρελά, Αθηνά Μέγα, Γιάννης Μωραΐτης, Εύη Τσολιάκου, Κωνσταντίνα Τσολιάκου, Πετρούλα Φραγκούλη, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαρέων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-13 ετών.
Τα παιδιά να έχουν μαζί τους παγούρι, αντισηπτικό και μάσκα.
Στις εξωτερικές δράσεις, επίσης, καπέλο και αντικουνουπικό.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων
Κ. Σχινά
22296300544
fb: Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων
insta: paidiki.leschi.anagnosis

Παρόμοια άρθρα

Back to top button