Π. Σακελλαρίου: «Καμία συμφωνία με τη Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων για τιμολόγηση ανά τ.μ. στα πτηνοτροφεία»

Ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων μιλάει για τα δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς ρεύματος των πτηνοτροφικών μονάδων

Θέμα έχει προκύψει στις τάξεις των πτηνοτρόφων, καθώς αρκετοί απ’ αυτούς διαπίστωσαν στους λογαριασμούς ρεύματος σημαντική αύξηση λόγω δημοτικών τελών τα οποία προστέθηκαν κατόπιν απόφασης του Δήμου Μεγαρέων, όπως ισχυρίζονται.

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, κ. Παναγιώτη Σακελλαρίου, ο οποίος στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ενημερώθηκε από συνάδελφους πτηνοτρόφους για τη νέα οικονομική επιβάρυνση που πλήττει τον κλάδο τους, καθώς είπε, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω αυξημένης τιμής τροφών και ειδικού κόστους, παράγοντες που οδηγούν σε μείωση παραγωγής, ήδη.

Σε συνάντηση που είχαν οι πτηνοτρόφοι την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου διαπίστωσαν ότι η τιμολόγηση και η επιβολή δημοτικών τελών με τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στα 0,235 ευρώ, είναι απόφαση άδικη που πλήττει τον κλάδο. Εξ΄αιτίας αρχικώς των πολλών τ.μ. που απαιτούνται για μια τέτοιου είδους επιχείρηση και άρα ακόμα και τα 0,235 ευρώ είναι οικονομικώς δυσβάσταχτα και έπειτα λόγω της πανδημίας και των πολλών προβλημάτων που επέφερε στον κλάδο τους σε σχέση ζήτησης και προσφοράς με αποτέλεσμα να προβούν σε μείωση παραγωγής, άρα και αριθμό πτηνών και τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιούνται.

Αλλά το κυριότερο, όπως επεσήμανε ο κ. Σακελλαρίου, είναι ότι ανά την επικράτεια όπου αυτό έχει συμβεί από Δήμους προς πτηνοτροφικές ή κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, κατέπεσε και ακυρώθηκε ύστερα από δικαστική απόφαση αφού προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη, δεδομένου ότι για να επιβάλλεις δημοτικά τέλη πρέπει να υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη, πράγμα το οποίο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις συμβαίνει, αφού οι πτηνοτροφικές μονάδες ως επί το πλείστον δεν φωτίζονται από δημοτικό φωτισμό, ούτε επιβαρύνουν τον Δήμο με αποκομιδή απορριμμάτων.

Ο κ. Σακελλαρίου στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Μεγαρέων πρότεινε για όσους δεν επωφελούνται ανταποδοτικών οφελών από τις υπηρεσίες του Δήμου, εγγράφως να το καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ούτως ώστε να εξαιρεθούν, πράγμα όμως το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνους τους πτηνοτρόφους οι οποίοι αποζητούν λύση που να αφορά το σύνολο των πτηνοτρόφων. Και γι’ αυτόν τον λόγο η δικαστική οδός και η προσφυγή σε ένδικα μέσα αποτελεί μονόδρομο.

Τέλος σε φήμες που έκαναν λόγο για συμφωνία του κ. Σακελλαρίου με την Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων για ορισμό τιμολόγησης ανά τετραγωνικό μέτρο στα πτηνοτροφεία, ο πρόεδρος απαντά ότι «καμία συμφωνία με κανέναν δεν έχει γίνει και ούτε πρόκειται να γίνει, αφού οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία πλήττει τον κλάδο και γι’ αυτόν τον λόγο μόνη λύση είναι η δικαστική οδός».

Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει το σύνολο των μελών του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button