67.000 ευρώ για επισκευή και συντήρηση σχολείων σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Έχει εξασφαλιστεί χρηματικό ποσό 67.000 ευρώ, που θα διατεθεί για την επισκευή και συντήρηση των κτιρίων των Σχολείων του Δήμου Μεγαρέων (Μέγαρα και Νέα Πέραμο).

Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν συντάξει σχετική μελέτη και το έργο αυτό θα εκτελεστεί με δημοπρασία. Η χρηματοδότηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα, τα οποία διατίθενται στις Σχολικές Επιτροπές κάθε τρίμηνο από το Δήμο ανελλιπώς και χωρίς καμία καθυστέρηση και αφορούν στην κάλυψη δαπανών για την καλή λειτουργία όλων των Σχολείων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι πρώτη φορά, που η Διοίκηση του Δήμου διαθέτει μέχρι και το τελευταίο ευρώ, όλα τα χρήματα, που διατίθενται από το Κράτος για τις Σχολικές Επιτροπές.
Με την υλοποίηση αυτού του έργου σίγουρα θα λυθούν προβλήματα που υπάρχουν στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης γι αυτό το θέμα δήλωσε: «Έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα, που αφορούν στον τομέα της Παιδείας και συνεχώς φροντίζουμε έτσι ώστε η εκπαίδευση των μαθητών σε όλα τα Σχολεία του Δήμου να γίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία αυτών. Επίσης φροντίζουμε, ώστε όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις να επισκευάζονται και συντηρούνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να ανακαινίζονται και να ευπρεπίζονται εσωτερικά και εξωτερικά, για να γίνεται η χρήση αυτών από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, πιο άνετη και πιο ευχάριστη. Οι υπηρεσίες του Δήμου προέβησαν στην καταγραφή των σχετικών προβλημάτων και συνέταξαν σχετική μελέτη βάσει της οποίας θα γίνουν οι επισκευές στα κτίρια των Σχολείων, από εργολάβο, που θα προκύψει κατόπιν διαγωνισμού

Παρόμοια άρθρα

Back to top button