Δ. Μεγαρέων: Παρουσίαση του λευκώματος «Μέγαρα Κοιτίδα Ελληνισμού» στο Στρατουδάκειο στις 9/04

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, σε ειδική εκδήλωση, στο «Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο» του Δήμου Μεγαρέων, θα λάβει χώρα η παρουσίαση του λευκώματος, που εξέδωσε ο Δήμος Μεγαρέων “ΜΕΓΑΡΑ, Κοιτίδα Ελληνισμού” στο πλαίσιο του προγράμματος Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Μεγαρέων, όπως ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των μελών της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαριλίας Ηλία.

Πρόκειται για μία πολυτελή έκδοση 305 σελίδων, με δερματόδετο εξώφυλλο, που εκτυπώθηκε και με την ευγενική χορηγία του κ. Θανάση Μαρτίνου, Διοικητού του Αγίου Ορους, δωρητή – ευεργέτη κι επίτιμου δημότη Μεγαρέων μέσω της ΑΜΚΕ πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ, σε 2500 αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν δωρεάν για την προβολή του τόπου και του Δήμου.

Τα κείμενα, που περιλαμβάνονται στα περιεχόμενα είναι ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική επιμέλεια της Δρ Ελένης Βελώνη, Ιστορικού με την συνεργασία επιστημονικών συνεργατών όπως ο κ. Δημήτριος (Τζίμης) Ηλίας, συλλέκτης Μεγαρικής Λαογραφίας, η Κα Κατερίνα Καλλιαμπάκου, ιστορικός, ο κ. Δημήτριος Κίτσιος Μ.Α. η αρχαιολόγος Κα Αφροδίτη Μαυρογονάτου, ο ιστορικός κ. Γιώργος Μιγαδάκης, ο ιστορικός – αρχαιολόγος κ. Νίκος Παπανδρέου και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Γιάννης Γκίνης.

Αυτό το σπουδαίο συγγραφικό έργο, το οποίο είναι μοναδικό γιατί το περιεχόμενό του περιλαμβάνει και μετάφραση στην αγγλική γλώσσα, την οποία έχει αποδώσει ο κ. Αλέξανδρος Τσουρής, ολοκληρώθηκε με την Γενική Εποπτεία Εκδοσης της Δημοτικής Συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Κας Λένας Ρήγα και του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γιάννη Γκίνη.

Οσοι παραστούν στην εκδήλωση εννοείται ότι θα λάβουν δωρεάν το υπόψη Λεύκωμα.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί για να παραστούν ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και η υφυπουργός Κα Σοφία Ζαχαράκη.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button