Π. Μαργέτης: «Προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου ή όχι;»

Άρθρο του δημοτικού συμβούλου, Παναγιώτη Μαργέτη, που ανήκει στη δημοτική παράταξη «ΤΩΡΑ Μέγαρα – Νέα Πέραμος» και αφορά σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεγαρέων έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Μεγαρέων αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αντιμετώπιση ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο Αλεποχώρι την 20-05-2021 με διαδικασία διαπραγμάτευσης» από μία συγκεκριμένη εταιρεία.

Στην απόφαση αυτή ψήφισα αρνητικά διότι διαπίστωσα ότι είχε σταλεί πρόσκληση από τον Δήμο Μεγαρέων μόνο στη συγκεκριμένη επιχείρηση ενώ είναι γνωστό ότι δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρκετές επιχειρήσεις ανάλογου αντικειμένου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία υπέβαλε μοναδική προσφορά με έκπτωση 0% σε ένα έργο συνολικής αξίας 100.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) περίπου.

Εάν η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων ενδιαφερόταν για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου θα είχε αποστείλει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τουλάχιστον σε τρεις (3) εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο για να επιτύχει καλύτερη προσφορά και να κάνει εξοικονόμηση χρημάτων, σε μια εποχή δύσκολή για το δήμο αλλά και τις επιχειρήσεις. Αντ’ αυτού ακολούθησε μια διαδικασία που θα ελέγξω αν είναι νόμιμη αλλά σίγουρα δεν προασπίζεται τα συμφέροντα του δήμου.

Παναγιώτης Μαργέτης
Δημοτικός Σύμβουλος

Στη συνέχεια του άρθρου ο κ. Μαργέτης παραθέτει το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού για την αποσφράγιση, αξιολόγηση και κατακύρωση της υπηρεσίας «ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΤΗΝ 20-05-2021, ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ».

ΘΕΜΑ-7

Παρόμοια άρθρα

Back to top button