Δ. Μεγαρέων: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πληγέντες από τη φωτιά της 20ης Ιουλίου

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων γνωστοποιεί ότι το αίτημα του δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, προς τον Πρωθυπουργό για να εγκριθεί η στεγαστική συνδρομή στους πυρόπληκτους της 20ης Ιουλίου στις περιοχές Ζάχουλη και Παπαγιαννέϊκα των Μεγάρων έγινε δεκτό και ικανοποιήθηκε και από σήμερα οι συμπολίτες, που είχαν υποστεί ζημιές από τη φωτιά της 20ης Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, που έχει ήδη ανοίξει και να πάρουν τις αποζημιώσεις, που δικαιούνται.

Το γεγονός αυτό ύστερα από την παρέμβαση του κ. Σταμούλη είναι μία δικαίωση των ενεργειών του Δημάρχου, οι οποίες φέρνουν αποτελέσματα. Είχε γίνει γνωστό με δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου 2022, ότι ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, έστειλε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, επιστολή με την οποία ζητά την παρέμβασή του ώστε να εγκριθεί η οικονομική ενίσχυση (στεγαστική συνδρομή) των πυροπλήκτων των περιοχών Ζάχουλη και Παπαγιαννέϊκα του Δήμου Μεγαρέων από την καταστρεπτική πυρκαγιά της 20ης Ιουλίου 2022.

Στην επιστολή αυτή προς τον Πρωθυπουργό (αριθμ. Πρωτ: 514/22.8.22), η οποία είχε κοινοποιηθεί στον υπουργό Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής ο κ. Σταμούλης ανέφερε:
«Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση, που καλεί τους πληγέντες από την πυρκαγιά της Πεντέλης του περασμένου Ιουλίου, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, να εισέλθουν στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, η οποία θα παραμείνει ανοικτή έως τις 9 Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά για τους πληγέντες από την πυρκαγιά της περιοχής των Μεγάρων (Ζάχουλη–Παπαγιαννέικα), την ίδια χρονική περίοδο (20 Ιουλίου 2022).

Παρακαλούμε, όπως στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, να ανοίξει η υπόψη πλατφόρμα και για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στην περιοχή των Μεγάρων.
Με τη βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο arogi.gov.gr

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button