Όμορφες Πόλεις: «Για να πάμε μπροστά τον δήμο μας πρέπει εκτός από την διοίκηση να αλλάξουμε όλοι!»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις» σχετικά με τον ένα χρόνο από την ορκομωσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων:

Ο πρώτος χρόνος έχει ήδη συμπληρωθεί από την ορκωμοσία και την ανάληψη του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου. Ένας χρόνος που το νέο δημοτικό συμβούλιο βρίσκεται στο τιμόνι των πόλεων μας.

Δυστυχώς η εικόνα του νέου δημοτικού συμβουλίου είναι κακή έως απογοητευτική με κοινή ομολογία όλων των δημοτών. Όπως έχουμε εκφράσει πολλές φορές στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το επίπεδο του συμβουλίου είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων. Νομίζουμε, ότι πρέπει να βάλουμε μια τελεία στην σημερινή εικόνα και νοοτροπία και να κάνουμε μια νέα αρχή από σήμερα εφόσον είναι δυνατόν για το καλό και την πρόοδο του δήμου μας! Δεν ωφελεί ούτε ενδιαφέρει κανέναν η αντιπαράθεση παλαιοκομματικού τύπου δεκαετίας 80’ και 90’ που μόνο καταστροφικά αποτελέσματα είχε για την χώρα μας και ιδιαίτερα στον τόπο μας. Κάνουμε αντιπαράθεση μόνο για την αντιπαράθεση χωρίς ρεαλιστικές και εποικοδομητικές προτάσεις για το μέλλον των Όμορφων αλλά τόσο παραμελημένων πόλεων μας.

Η τακτική που πρώτη εφάρμοσε η σημερινή διοίκηση ως αντιπολίτευση, της στείρας και σκληρής αντιπολίτευσης σε όλα τα επίπεδα βλέποντας μονίμως το άσπρο μαύρο, μεταδόθηκε και σε όλους τους άλλους σαν μολυσματικός ιός και πλέον όλοι συμπεριφέρονται με τον ίδιο παλαιομοδίτικο τρόπο, απωθώντας κάθε νέο και νέα με όραμα να ασχοληθεί με τα κοινά, εκτός αυτών που ζητούν μια θέση στο δήμο.

Εμείς στον νέο και ανεξάρτητο συνδυασμό Όμορφες Πόλεις, έχουμε αποφασίσει να γυρίσουμε το κεφάλι σε κάθε παλαιού τύπου πολιτική που εκφράζει μόνο την γενιά του χθες αγνοώντας το μέλλον και την πρόοδο των νέων, που τελικά η μόνη τους διέξοδος είναι να φύγουν στο εξωτερικό. Συμφωνούμε σε όλα τα καλά που κάνει η διοίκηση και συμμετέχουμε σε όλα τα όργανα για να ελέγχουμε, εάν όλα γίνονται στα πλαίσια του νόμου. Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι διαφωνούμε αλλά παράλληλα κάνουμε προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος μας για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. Μπαίνουμε εμπόδιο σε κάθε τι κακό που έρχεται και βοηθάμε να ξεκολλήσει κάθε τι καλό που έχει κολλήσει στα συρτάρια της Περιφέρειας και των Υπουργείων. Πρέπει να καταλάβουμε το νέο ρόλο μας στην θέση της αντιπολίτευσης και να σεβαστούμε την λαϊκή εντολή που σήμερα έχει δοθεί στην συγκεκριμένη δημοτική παράταξη.

Νομίζουμε, ότι υπάρχει χρόνος για αντιπολίτευση μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, αναδεικνύοντας τον καλύτερο συνδυασμό σε θέσεις και προτάσεις και όχι τον πιο καταγγελτικό και αρνητικό. Οι πόλεις μας έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την άρνηση και την μιζέρια του χθες και δεν έχουν την πολυτέλεια να παραμείνουν άλλο σε αυτό. Πρέπει όλοι μας να δούμε το μέλλον από τη θετική πλευρά και να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για το καλό των νέων μας.

Ας ξεκινήσουμε από αύριο σε νέα βάση βλέποντας την πρόοδο και το μέλλον των πόλεων μας. Αδιαφορώντας για την λάσπη που πιθανόν θα ρίξουν κάποιοι λίγοι του χθες στα επόμενα δημοτικά συμβούλια. Λάσπη που μπορεί να πλήττουν την σημερινή διοίκηση αλλά ταυτόχρονα φέρνουν πίσω την πολύτιμη εξέλιξη του δήμου μας καθυστερώντας και τελικά χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για τον τόπο.

Με σεβασμό για το χρόνο ανάγνωσης αυτού του κειμένου.
Ευχαριστούμε πολύ!

Άγγελος Μακρυγιάννης & Χρήστος Γκίνης
Δημοτικοί Σύμβουλοι «Όμορφων Πόλεων»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button