Μαζί με Όραμα: «Πολλά τα προβλήματα των κατοίκων στο Ήρεμο Κύμα»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»:

«Πολλά και ποικίλα τα προβλήματα των κατοίκων στο Ήρεμο Κύμα.»

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς συνοδευόμενος από τους συμβούλους κ.κ. Μελέτιο Λέλη, Σπύρο Νικολάου και Σπύρο Αιγινίτη, επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαΐου 2020 την πανέμορφη περιοχή του Ήρεμου Κύματος στην Αγία Τριάδα έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του ομώνυμου συλλόγου κ. Διονυσίου Πουλόπουλου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε πλήθος κατοίκων της περιοχής, όλοι τους μέλη του δραστήριου συλλόγου, για να εκθέσουν τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της υδροδότησης του οικισμού. Το υπάρχων δίκτυο αδυνατεί να καλύψει τις απαιτήσεις των κατοίκων. Όταν δε σημειωθεί βλάβη ο χρόνος αποκατάστασης αυτής διαρκεί πολλές ημέρες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να στερούνται του πολυτιμότερου αγαθού. Τα δασικά και αγροτικά χαρακτηριστικά της περιοχής δεικνύουν ότι η ύπαρξη ενός σωστά λειτουργούντος δικτύου είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωτική, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες για λόγους αντιπυρικής προστασίας.

Η λύση που προτείνεται είναι σύνδεση του αγωγού της ΕΥΔΑΠ που υδροδοτεί τη Ρεβυθούσα με το δίκτυο του οικισμού. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να ασκηθούν πιέσεις από τη δημοτική διοίκηση προς την ΕΥΔΑΠ.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους είναι η μη συχνή και μη σταθερή αποκομιδή των απορριμμάτων, κυρίως των ογκωδών, και των κλαδεμάτων. Η κατάσταση κατά τη θερινή περίοδο γίνεται ανυπόφορη και η πανέμορφη περιοχή αλλάζει όψη με ότι αυτό συνεπάγεται. Η έλλειψη μπλε κάδων και η απουσία Πράσινου Σημείου αφαιρούν τη δυνατότητα στους κατοίκους να συμμετάσχουν ενεργά στην ανακύκλωση. Τα συχνότερα και σταθερά δρομολόγια των απορριμματοφόρων, καθώς και η τοποθέτηση μπλε κάδων και η δημιουργία Πράσινου Σημείου, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Ο κεντρικός οδικός άξονας του οικισμού παρουσιάζει αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των εργαζόμενων στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας. Η στενότητα του δρόμου και η έλλειψη ορατότητας δημιουργούν κινδύνους με τα τροχαία ατυχήματα να είναι συχνά. Οι κάτοικοι προτείνουν τη λύση της διαπλάτυνσης αλλά και τη δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα που θα αποσυμφορήσει τον κεντρικό.

Τέλος, ένα πρόβλημα που υπάρχει σε όλο σχεδόν το δήμο Μεγαρέων δυστυχώς υπάρχει και στο Ήρεμο Κύμα και λέγεται αδέσποτα. Η ευαισθησία των κατοίκων να φροντίζουν όσο μπορούν τους τετράποδους φίλους μας βελτιώνει κάπως την καθημερινότητα στην περιοχή. Χρειάζεται όμως δυναμική παρέμβαση καθώς τα όρια της υπομονής έχουν εξαντληθεί μαζί με τις όποιες ανοχές.

Το Ήρεμο Κύμα είναι ένα όμορφο σημείο του δήμου μας. Αξίζει της ιδιαίτερης προσοχής μας λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Τα τελευταία χρόνια επιλέγεται από επισκέπτες λόγω της όμορφης παραλίας του οικισμού και λόγω της κοντινής απόστασης. Ως δημοτικός συνδυασμός θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται για την ανάδειξη των προβλημάτων τους, για καλύτερη καθημερινότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button