Όμορφες Πόλεις: «Νέα Πέραμος, μία πόλη φάντασμα. Για πόσο καιρό ακόμη;»

Ακολουθεί άρθρο των δημοτικών συμβούλων Άγγελου Μακρυγιάννη και Χρήστου Γκίνη του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων «Όμορφες Πόλεις Μεγάρα – Νέα Πέραμος».

Όλοι ξέρουμε τη Νέα Πέραμο ως μία όμορφή πόλη κυρίως ημερήσιου τουριστικού προορισμού. Αυτό προϋποθέτει σίγουρα να υπάρχει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε πόλη φάντασμα και πολύ φοβόμαστε, ότι όλο αυτό το εγχείρημα των πολλαπλών έργων μπορεί ναι μεν να δώσει «γρήγορη» λύση, αλλά δεν παρατηρούμε στην εξέλιξη του έργου πολλά συνεργεία να δουλεύουν ταυτόχρονα.

Αγαπητοί κ.κ. βάλτε τα δυνατά σας, σε Περιφέρεια, Δήμο και Ολυμπία Οδό γιατί τα περιθώρια στους επαγγελματίες κυρίως έχουν στενέψει σε αφάνταστο βαθμό. Ζούμε όλοι οι πολίτες μέρες οικονομικής αποκάλυψης και επιπλέων η αργή εξέλιξη όλου του έργου έρχεται να επισφραγίσει το χειρότερο σενάριο.

Ως ενεργός δημοτικός συνδυασμός παρατηρούμε, ελέγχουμε και παρεμβαίνουμε όταν χρειάζεται για το καλό των πόλεων αλλά και των πολιτών μας που σήμερα στην Νέα Πέραμο πραγματικά πλήττονται. Παρακαλούμε θερμά να εργαστούν τα συνεργεία στο μέγιστο επιτρεπτό βαθμό για να προλάβουμε την περίοδο του Πάσχα, ώστε να δουλέψουν τα καταστήματα τουλάχιστον τότε. Ο χρόνος περνάει γρήγορα και πρέπει σε διάστημα 4 – 5 εβδομάδων οι κύριοι δρόμοι να δοθούν και πάλι σε κυκλοφορία, ώστε και εάν χρειαστεί να βάλουμε λαμαρίνες στα σημεία που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί.

Σε συχνές επισκέψεις που έχουμε οι δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας, όπως και σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις σε υπηρεσιακούς και πολιτικούς εμπλεκόμενους των έργων διαπιστώνουμε, ότι τα χρονοδιαγράμματα δεν θα τηρηθούν όπως λέγονται εις βάρος των πολιτών που σπάνε τα οχήματα τους, αλλά και των ελευθέρων επαγγελματιών που καταστρέφονται οικονομικά κάθε ώρα που περνά. Γι αυτό και πρέπει τα συνεργεία του δήμου αλλά και της περιφέρειας να βοηθήσουν παράπλευρα σε όλο αυτό το εγχείρημα. Επίσης έστω και τώρα που ανοίγει ο καιρός και μπορεί να έχουμε περισσοτέρους επισκέπτες να γίνει μια σοβαρή σήμανση διότι και εμείς οι ντόπιοι μπερδευόμαστε μέσα στα έργα.

Νομίζουμε, ότι μπορούμε να το καταφέρουμε και να δώσουμε και πάλι την κανονικότητα στους συμπολίτες μας που τόσο σήμερα έχουν ανάγκη. Έστω και εάν πρέπει να ανεβάσουμε τους τόνους μας για το καλό όλων!

Άγγελος Μακρυγιάννης & Χρήστος Γκίνης
Δημοτικοί Σύμβουλοι – Όμορφες Πόλεις

Παρόμοια άρθρα

Back to top button