«Όμορφες Πόλεις»: Δήμος Μεγάρων και Νέας Περάμου, με βήμα σημειωτόν…

«Δήμος Μεγάρων και Νέας Περάμου, με βήμα σημειωτόν…», τιτλοφορείται η επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις», Άγγελος Μακρυγιάννης:

Διανύουμε αισίως το δεύτερο χρόνο της δεύτερης θητείας του κ. Σταμούλη και της Ένωσης Πολιτών, όπου και αυτοί μας έταξαν, ότι θα αλλάξουν τις πόλεις μας φυσικά προς το καλύτερο.

Επειδή όμως όλοι μας κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος πέραν μιας απλής διαχείρισης της καθημερινότητας δεν έχουμε δει στα επτά χρόνια που πέρασαν με την διοίκηση σας ένα έργο του δήμου μας που ξεκίνησε ή υλοποιήθηκε και θα θυμόμαστε όλοι.

Έργο που δεν θα γίνει για να δώσει μια πρόσκαιρη λύση σε χρόνια προβλήματα αλλά για να βάλει τις πόλεις μας στην σημερινή εποχή. Έργο που θα δώσει προϋποθέσεις και θα θέσει βάσεις για πραγματική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στην αγορά και όχι να έχει μετατρέψει τον δήμο στο μοναδικό γραφείο ευρέσεως εργασίας.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε και την τοποθέτηση του συναδέρφου μας κ. Παναγιώτη Μαργέτη στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο για τους νέους ασφαλτοστρωμένους δρόμους στην περιοχή σταδίου Μεγάρων που μετά από λίγους μήνες τους καταστρέφουμε για τις συνδέσεις της αποχέτευσης για λογαριασμό του δήμου. Χωρίς βέβαια να έχουν γίνει και έργα απορροής ομβρίων υδάτων που θα ξανά καταστρέψουμε το οδόστρωμα.

Αλλά και στον πολύ δύσκολο τομέα της καθαριότητας αγαπητοί φίλοι της πλειοψηφίας, δουλεύετε όχι μόνο με απαρχαιωμένο ατομικό εξοπλισμό και οχήματα αλλά και με ξεπερασμένες μεθόδους περασμένων δεκαετιών.

Με λίγα λόγια αγαπητοί κύριοι της διοίκησης του δήμου μας, είστε μία από τα ίδια.

Σε άλλους δήμους παρατηρούμε με μεγάλη προσοχή ότι για να πάνε μπροστά τον τόπο τους δεν περιορίζονται στα στελέχη του στενού τους εκλογικού σώματος αλλά λειτουργούν όπως προβλέπει και ο «Κλεισθένης», με διευρυμένα σχήματα αντλώντας στελέχη είτε από την κοινωνία, είτε από τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Βέβαια εκεί μπορούν και αντέχουν να ακούσουν μια άλλη άποψη εκτός από αυτό που έχουν σκεφτεί. Απόψεις που μπορεί να είναι καλύτερες αλλά χρειάζονται πολιτικό θάρρος για να υλοποιηθούν.

Ο δήμος μας σήμερα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να βάλει πολλά πράγματα σε μία σωστή βάση για το μέλλον της Κινέτας, της Νέας Περάμου, αλλά και των Μεγάρων με τα έργα που προγραμματίζει η περιφέρεια, αρκεί να μην σκοντάψουμε και πάλι σε μικρό ρουσφετολογικές χάρες.

Ας δούμε επιτέλους τα πράγματα με γνώμονα το μέλλον και τις επόμενες γενιές παραμερίζοντας το παρόν που αύριο θα είναι παρελθόν.

Ας μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο περιμένοντας την επόμενη προεκλογική περίοδο και ας διεκδικήσουμε επιτέλους από την κυβέρνηση, με μάχη εάν χρειαστεί, αυτό που πραγματικά αξίζει στην περιοχή μας.

Έχοντας συμμάχους του τοπικούς μας βουλευτές μιας και τώρα είναι πραγματικά τοπικοί και όχι από την ανατολική και βόρεια Αττική και επιπλέον με σύμμαχο τον φίλο και συμπολίτη μας αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής που έχει αποδείξει, ότι αγαπά και νοιάζεται για την γενέτειρα του Μεγαρίδα.

Στο χέρι όλων των συμπολιτών μας είναι να φύγουμε από το βήμα σημειωτόν… στο εμπρός βάδην… και γιατί όχι στο εμπρός τροχάδην, μιας και όλοι μας αγωνιζόμαστε για το καλύτερο των Όμορφων Πόλεών μας!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Όμορφες Πόλεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button