Όμορφες Πόλεις: Αγροτική Ανάπτυξη, το κλειδί για την Πρόοδο του Δήμου μας

Σήμερα στην Μεγαρίδα ο πιο δυνατός παραγωγικός κλάδος είναι ο αγροτικός. Δυνατός με πολλές και μεγάλες μονάδες, αντιστέκεται σθεναρά στην οικονομική κρίση που βιώνουν όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματικοί κλάδοι. Βέβαια τα προβλήματα και στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και μεγάλα που σίγουρα χρειάζεται η μέριμνα της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέριμνα που τα τελευταία χρόνια δεν είναι ορατή.

Αγροτική Οδοποιία. Ένα πολύ σοβαρό θέμα που είναι από τις κυριότερες υποδομές που χρειάζονται οι αγρότες. Δυστυχώς χρειάζεται πολύ δουλειά για να επισκευάσουμε το υπάρχον οδικό δίκτυο, αλλά και να το επεκτείνουμε σε νέες μονάδες που λειτουργούν. Ο Δήμος μας σε άμεση συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής πρέπει να σχεδιάσουν εκ νέου ένα πρόγραμμα για την αγροτική οδοποιία σε όλη την έκταση του δήμο μας.

Ασφάλεια. Ένα από τα κυριότερα προβλήματα του κάμπου μας είναι οι κλοπές και οι λεηλασίες που γίνονται κυρίως από συγκεκριμένες πληθυσμιακές (ευπαθείς) ομάδες. Οι καταστροφές μεγάλες που πολλές φορές αποθαρρύνουν τους επαγγελματίες να επενδύσουν, διότι φοβούνται να μην χάσουν και αυτά που έχουν. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα φρένο στην ασύδοτη δράση όλων αυτών, με την πίεση στην κεντρική διοίκηση από πλευράς δήμου για την ενίσχυση της ασφάλειας των πόλεων μας.

Υδροφόρος ορίζοντας. Με σεβασμό στους φυσικούς μας πόρους αλλά και στις επόμενες γενναίες που έρχονται, πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα για τον εμπλουτισμό του
υδροφόρου ορίζοντα. Οι μελέτες υπάρχουν στα συρτάρια των υπουργείων. Το μόνο που μένει από πλευράς δήμου να πιέσει για την υλοποίηση αυτών των έργων. Με καθολική πίεση και διεκδίκηση μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα στη χώρα μας.

Τέλος το marketing και συνολικά η προώθηση και προβολή των ποιοτικών προϊόντων Μεγαρικής Γης και Θάλασσας δεν πρέπει να είναι μεμονωμένες. Πρέπει να είναι συνεχείς για να μπορεί να υπάρξει στο μέλλον μια προστιθέμενη αξία που τόσο χρειαζόμαστε. Ο Δήμος σίγουρα δεν μπορεί να γίνει επιχειρηματίας αλλά μπορεί να βοηθήσει παράλληλα και υποστηρικτικά όσους επιχειρούν και προσπαθούν να βρουν διέξοδο προς τα έξω. Με συνεχείς προσπάθειες, πρόγραμμα και συντονισμό μπορούν να γίνουν θαύματα αρκεί να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε από την ίδια πλευρά. Δήμος, φορείς και ιδιώτες με κοινό σκοπό και στόχο την πρόοδο και ευημερία του τόσο όμορφου αλλά παραμελημένου μας δήμου!

Στα Μέγαρα, στη Νέα Πέραμο, στην Κινέτα αλλά και το Αλεποχώρι θα μπορεί στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, προγράμματα αγροτουρισμού, προγράμματα leader, κ.α. που μέχρι τώρα ήταν άγνωστες λέξεις από τους τοπικούς παράγοντες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button