Αναστάσιος Καλλιάς: «Νενικήκαμεν;»

Γράφει ο: Αναστάσιος Ι. Καλλιάς
Ορθοπεδικός Χειρουργός
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαρέων

Αγαπητοί συμπολίτες,

Την Τρίτη στις 2 Ιουνίου ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο κ.Σταμούλη ότι δεν θα προχωρήσει η ενοικίαση του οικοπέδου που προοριζόταν για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο. Μία απόφαση για την οποία όλοι μας ικανοποιηθήκαμε και νιώσαμε ότι για άλλη μια φορά η πολύπαθη Μεγαρίδα «τη γλίτωσε». Ως πότε όμως; Ως πότε θα συζητάμε πώς να αποφύγουμε τη δημιουργία ή την πραγματοποίηση ενός έργου που θα συμβάλλει στην υποβάθμιση και όχι στην ανάπτυξη του τόπου μας; Ως πότε θα κάνουμε αγώνες ή επιτροπές αγώνα για να αναστείλουμε μια απόφαση που μόνο τροχοπέδη θα αποτελεί στην εξέλιξη και άνθιση της περιοχής μας;

Δυστυχώς, αγαπητοί συμπολίτες, όσο η περιοχή μας διοικείται από ηγέτες που δεν έχουν όραμα ανάπτυξης και δε φροντίζουν να παρουσιάσουν σχέδια – έργα προόδου και εξέλιξης, τότε πάντα η περιοχή μας θα είναι ο φτωχός συγγενής της Αττικής. Δυστυχώς, η διοίκηση του κ. Σταμούλη που επανεξελέγη με εντυπωσιακή διαφορά περίπου 20 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο συνδυασμό, δε φρόντισε ούτε την προηγούμενη αλλά ούτε και σε αυτή τη θητεία της να θωρακίσει τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο από τέτοιου είδους απειλές.

Όταν μια διοίκηση δεν παρουσιάζει έργα υποδομής, έργα που θα προσελκύσουν επισκέπτες, έργα που θα συνεισφέρουν στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής της, τότε δεν μπορεί να έχει την απαίτηση για κάτι καλύτερο. Πού είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) κ. Δήμαρχε; Γιατί θάψατε ένα εργαλείο ανάπτυξης που το παραλάβατε, έτοιμο κιόλας, από την προηγούμενη διοίκηση; Λειτουργήσατε μικροκομματικά, «ξεχνώντας το» στο συρτάρι, μιας και δεν το δημιουργήσατε εσείς, παραμερίζοντας τα οφέλη για τον τόπο που θα έφερνε η υλοποίησή του.

Αντιθέτως, η αδράνεια και η αδιαφορία σας έφερε τη διέλευση του Ευρασιατικού αγωγού υψηλής τάσης (καλώδιο) από την περιοχή μας και τώρα παραλίγο τη δομή μεταναστών. Γιατί; Η απάντηση είναι προφανής. Διότι, δεν υπάρχει κανένα αναπτυξιακό έργο να δείξουμε στις κυβερνήσεις που τόσο εύκολα κατηγορείτε, κ. Δήμαρχε, πως κάθε φορά αυτές φταίνε για την υποβάθμισή μας και όχι εσείς. Αλλά και αν ακόμα δεχθούμε ότι είναι έτσι, ότι δεν είναι δική σας ευθύνη δηλαδή, αλλά της κεντρικής εξουσίας, όλες οι αρνητικές αποφάσεις που παίρνονται για την περιοχή μας, εμείς σαν δήμος τι έχουμε να τους παρουσιάσουμε για να αντισταθμίζει αυτό το γεγονός; Τι έχετε, κ. Δήμαρχε, να επιδείξετε ως έργο προόδου και οικονομικής ευμάρειας που θα αντιρροπήσει τις όποιες πιθανές δυσμενείς επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης για την περιοχή μας; Δυστυχώς, η απάντηση στα ερωτήματα δε με ικανοποιεί, αλλά δε θα πρέπει να ικανοποιεί ούτε εσάς, ούτε κανένα συμπολίτη μας.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, δε νικήσαμε ή δε «νενικήκαμεν» όπως θα ταίριαζε να φωνάξουμε όλοι μαζί, αλλά για άλλη μια φορά πήρε η περιοχή μας μια νέα πίστωση χρόνου, μια νέα ευκαιρία για να βαδίσει στον δρόμο της ανάπτυξης. Ας βαδίσουμε, επιτέλους, όλοι μαζί σε αυτόν τον δρόμο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button