Αγγ. Μακρυγιάννης: «Για άλλη μία φορά μετράμε τους “φίλους” μας»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του Άγγελου Μακρυγιάννη, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις», με αφορμή τη ματαίωση της μεταφοράς της Περιφερειακής έδρας του Πρωτοδικείου Πειραιά στα Μέγαρα.

«Έδρα πρωτοδικείου στα Μέγαρα, έλεγε ο νέος δικαστικός χάρτης. Άραγε το έλεγε για να γίνει ή για να το γράψει και απλά να το δουν οι συμπολίτες Μεγαρίτες;

Υπουργείο Δικαιοσύνης… κατά τίτλων, άραγε για ποια δικαιοσύνη μιλάτε αξιότιμοι κύριοι και αξιότιμες κυρίες.

Δικαιοσύνη είναι να υποχρεώνετε μόνο τους Μεγαρείς να ταξιδεύουν για όλες τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, όλα τα γραφεία ΔΕΚΟ καθημερινά προς το Θριάσιο και για μία έως καμία χρήση του Πρωτοδικείου ανά πολίτη να μην έρθει ποτέ κανείς στα Μέγαρα;

Δικαιοσύνη είναι να επιλέγεται ο τόπος μας, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις βάσει της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας, όλων των ποιοτικών χαρακτηριστικών που θέτει και τελικά με κραυγές και αβάσιμα επιχειρήματα από τους αχόρταγους γείτονές μας να υποκύπτουν όσοι πήραν και ευεργετήθηκαν από τούτο το τόπο εδώ και δεκαετίες.

Δικαιοσύνη είναι το προσκύνημα στους πολλούς γιατί τους φοβάστε ή να αποδώσετε τα δίκαια σε αυτούς που αδικείται συστηματικά τα τελευταία 40 χρόνια.

Αφού τελικά μας δείξατε για άλλη μία φορά το πόσο μας αγαπάτε και εμείς σας περιμένουμε για να σας εκφράσουμε τα συναισθήματα μας! Ξέρετε, μπορεί τόσα χρόνια να μην μιλάμε και να απολαμβάνετε την ευγένεια μας αλλά δυστυχώς ξέρουμε καλά και έχουν ονοματεπώνυμο αυτοί που το σχεδίασαν και το πρότειναν, όπως έχουν και ονοματεπώνυμο αυτοί που δεν το επέτρεψαν να γίνει.

Τώρα στην ύστατη στιγμή παρακαλώ πολύ όλους τους εμπλεκόμενους έμμεσους και άμεσους να αποδώσουν το δίκαιο για την Μεγαρίδα με τόλμη και αυταπάρνηση και να δείξουν είτε αυτοί που τελειώνουν την πολιτική τους καριέρα είτε αυτοί που ανέρχονται, ότι όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι, όπως αναγράφει και το Σύνταγμα που υπηρετούμε».

Σας ευχαριστώ,
Άγγελος Μακρυγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button