Ολοκληρώθηκε το 2ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ‘’Σάκης Κουβάς 2015’’

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 18/4/2015 το τριήμερο  Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων για δεύτερη συνεχή χρονιά, με την επωνυμία ‘’Σάκης Κουβάς’’, το οποίο  διοργανώνει η ακαδημία ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ευκλείδης Μεγάρων. Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ακαδημίες των ομάδων του Παναθηναϊκού, του Ατρόμητου Αθηνών, του Ακράτητου, του Α.Ο. Τσιλιβή Ζακύνθου, της Αθλούπολης Κορίνθου και του δικού μας Α.Σ. Ευκλείδης Μεγάρων. Έπειτα από δύο μέρες γεμάτες ποδοσφαιρικά νιάτα,  και πολύ πάθος για νίκη από όλες της ομάδες, το τουρνουά ολοκλήρωσε τον κύκλο του την τρίτη και τελευταία ημέρα η οποία περιελάμβανε τους ημιτελικούς, τους τελικούς αγώνες καθώς και τις απονομές των κυπέλων και μεταλλίων.

 

Διεξήχθησαν συνολικά έξι πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων και λόγω της σημαντικότητάς τους, υπήρξε πολύ ένταση  για την νίκη απ’ όλους τους αθλητές, όπου με πείσμα, αλλά κυρίως με ήθος, πάλεψαν τον κάθε αγώνα που έδινε κάθε ομάδα.

 

Τα αποτελέσματα της τρίτης ημέρας των τελικών έχει ως εξής:

 

Για την κατηγορία Junior γεννηθέντες 2004-2005

 

Α’ Ημιτελικός

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος  2-1

Για τον παναθηναϊκό Ανθής,Αγγελής και για τον Ατρόμητο Μητρόπουλος

 

Β΄ Ημιτελικός

Α.Σ. Ευκλείδης Μεγάρων-Αθλούπολη Κορίνθου 3-0

Για τον Ευκλείδη Λιακόπουλος (2), Μέξιας (1)

 

Τελικός

Παναθηναϊκός-Α.Σ. Ευκλείδης Μεγάρων 4-2

Για τον Παναθηναϊκό Αγγελής, Τσιάβος, Κοντοές, Αγγελόπουλος και για τον Α.Σ. Ευκλείδη Λιακόπουλος, Μέξιας

 

Για την κατηγορία του Παιδικού γεννηθέντες 2000-2001

 

Α’ Ημιτελικός

Παναθηναϊκός-Ακράτητος 2-0

Για τον παναθηναϊκό Παρασκευόπουλος, Ζαχαρίσης

 

Β΄ Ημιτελικός

Α.Σ. Ευκλείδης Μεγάρων -Ατρόμητος 1-1

Για τον Ευκλείδη Γιουρούκος, για τον Ατρόμητο Δρομούσης

Το παιχνίδι καθορίστηκε μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι και κρίθηκε 1-3 υπέρ του Ατρόμητου Αθηνών ο οποίος και προκρίθηκε στον τελικό

 

Τελικός

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος  1-1

Για τον Παναθηναϊκό Τζαβιδάς και για τον Ατρόμητο Χαλιμούρδας.

 

Ο τελικός των παίδων κυριολεκτικά κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό, διότι μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός ήταν ‘’μπροστά’’ στο σκορ και ισοφάρισε ο Ατρόμητος με αποτέλεσμα να μπουν στην ψυχοφθόρα δοκιμασία των πέναλτι. Και επειδή είναι πάντα αβέβαιη αυτή η διαδικασία, την νίκη πήρε η ομάδα του Ατρόμητου Αθηνών με 4-5 στα πέναλτι και έτσι στέφθηκε πρωταθλήτρια μέσα σε πανηγυρισμούς από όλους τους θεατές.

 

Μετά την λήξη και του τελευταίου αγώνα οι ομάδες παρατάχθηκαν προκειμένου να γίνουν οι απονομές των επάθλων τους και των μεταλλίων.

 

Εκτός από τις πρωταθλήτριες ομάδες του Παναθηναϊκού για την κατηγορία Junior και του Ατρόμητου Αθηνών για την κατηγορία Παίδων, απονεμήθηκαν και ειδικές διακρίσεις του τουρνουά.

 

 • Διάκριση MVP (καλύτερου παίκτη ολόκληρου του τουρνουά ο οποίος ψηφίζεται από τους αντίπαλους προπονητές), και των δύο κατηγοριών ισοψήφησαν οι Ανθής Μιχάλης (Παναθηναϊκός) & Λιακόπουλος Παναγιώτης (Α.Σ. Ευκλείδης)
 • Πρώτος σκόρερ στην κατηγορία Junior Αλχατζίδης Αχιλλέας 9 Γκολ (Παναθηναϊκός)
 • Πρώτος σκόρερ στην κατηγορία Παιδικού Ζαχαρίτης 3 Γκολ (Παναθηναϊκός)
 • Καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά Μίλε Γκρεγκόριτ Ατρόμητος Αθηνών
 • Κύπελλο ήθους & ευ αγωνίζεσθε στην ομάδα Α.Ο. Τσιλιβή Ζακύνθου

 

Την τελετή απονομής τίμησαν με την παρουσία τους ο Κος Σάκης Κουβάς ο οποίος ήταν και το πρόσωπο του τουρνουά αφού ήταν αφιερωμένο σ’ αυτόν, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κος Σταμούλης Γρηγόριος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Πολυχρόνης Ιερόθεος και Καράμπελας Κωνσταντίνος, ο υπεύθυνος scouting του Ατρόμητου Αθηνών κος Αποστόλου Απόστολος, καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. του Α.Σ. Ευκλείδη.

 

Θα ήταν παράληψη εάν δεν ευχαριστούσαμε αυτούς οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο ο καθένας βοήθησαν στην διεξαγωγή του τουρνουά.

 

 1. Την γραμματεία την οποία αποτελούνταν από τις Κόκκαλη Σοφία και Σταματιάδη Κατερίνα  που χωρίς την αφιλοκερδή βοήθειά τους δεν θα υπήρχε τόσο καλή καταγραφή & διεκπεραίωση των αναγκών του τουρνουά.

 

 1.  Οι χορηγοί και αρωγοί της διοργάνωσης οποίοι είναι:
 • Δήμος Μεγαρέων αιγίδα
 • ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ
 • Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τμήμα Μεγάρων
 • Καράμπελα Κων/νο Οφθαλμίατρο
 • Studio Grafomania
 • JOHNNY’S Ψηφιακές Εκτυπώσεις
 • Ηotel Cokkinis
 • E-Mάθησις κέντρο πληροφορικής – μαθηματικών
 • Φούρνος Μουστάκα
 • Κρεοπωλείο Κουφή Χρ.
 • Κρεοπωλείο Καρυλάκη
 • Κάβα Αναψυκτικών Καραγιώργος

 

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους προπονητές μας κ.κ. Κίτσιο Αναστάσιο, Σιδέρη Ιωάννη, Χατζή Γεώργιο και Βαρδάλα Γεώργιο, που χωρίς την δική τους συμβολή δεν θα είχαμε τόσες επιτυχίες στο τουρνουά αλλά και γενικότερα την φετινή περίοδο έως σήμερα.

 

Κλείνοντας σύσσωμο το Δ.Σ. της οικογένειας του Α.Σ. Ευκλείδης Μεγάρων συνέβαλε ο καθένας από το πόστο που είχε αναλάβει, να φέρει εις πέρας την αποστολή του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και βέβαια να βρεθούμε όλοι και στο τρίτο τουρνουά ’'Σάκης Κουβάς  2016’’ευχόμαστε σε όλους υγεία και ευτυχία.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button