Τώρα: ”Δύο πολύ σημαντικές – ιστορικές ευκαιρίες για τις πόλεις μας που δεν πρέπει να πάνε χαμένες!”

Δύο σημαντικά θέματα της επικαιρότητας έρχονται να δικαιώσουν πλήρως τη φιλοσοφία του συνδυασμού «Τώρα» καθώς και τις λύσεις που έχουμε προτείνει τόσο για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όσο και γι’ αυτό της ανάπτυξης.

 

Στο πρώτο θέμα, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, η επικαιρότητα αφορά τη νέα στρατηγική της Περιφέρειας για τη διαχείριση απορριμμάτων.

 

Η στρατηγική αυτή παίρνει σάρκα και οστά μέσω της ενέργειας της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου να αποστείλει στους Δήμους Οδηγό Σύνταξης τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Στην ουσία και με την απόφαση αυτή, οι δήμοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τον ουσιαστικό ρόλο της διαχείρισης των απορριμμάτων τους και όχι μόνον της απλής αποκομιδής και απόθεσης τους σε χώρους εκτός των πόλεών μας.

 

Η νέα αυτή στρατηγική έχει θεμέλιο λίθο της τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή δημιουργίας τους, δηλαδή τον διαχωρισμό τους την ώρα που αυτά παράγονται στα σπίτια μας και στους χώρους εργασίας μας.

 

Το γεγονός αυτό δικαιώνει πλήρως το «Τώρα», καθώς ήδη από το δημοσιευμένο προεκλογικό μας πρόγραμμα, υποστηρίξαμε αυτή την μορφή διαχείρισης απορριμμάτων, ως την πιο ενδεδειγμένη για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

 

Όμως, το πρόβλημα κάθε άλλο παρά επιδερμικό είναι και η λύση του ανάγετε σε ύψιστης σημασίας για την υγεία των κατοίκων τόσο για το παρόν όσο και για τις μελλοντικές γενιές.

 

Γι’ αυτό καλούμε την σημερινή διοίκηση του δήμου να μην αντιμετωπίσει τη σύνταξη «Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων» με μια απλή λογική γραφειοκρατίας και διαχείρισης.

 

 Θεωρούμε πως πρέπει να αναδείξει το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα και να το προσεγγίσει συνολικά με συμμέτοχο όλη την κοινωνία και συγκεκριμένα τους δημοτικούς συνδυασμούς, τους φορείς αλλά και τους απλούς πολίτες.

 

Δεν έχουμε ανάγκη από ένα σχέδιο που θα καλύψει μια γραφειοκρατική υποχρέωση προς το κράτος, αλλά μια συνολική μακρόπνοη στρατηγική η οποία θα περιορίσει τα προβλήματα και θα εξασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας υγείας με σεβασμό στο περιβάλλον και τις μελλοντικές γενιές.

 

Η διαχείριση των απορριμμάτων εκτός του ότι καταδεικνύει τον βαθμό πολιτισμού του κάθε εμπλεκομένου, αποτελεί και ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για το κοινωνικό σύνολο.

 

«Η πρόταση δημιουργίας Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων μας βρίσκει σύμφωνους»

 

Στο δεύτερο θέμα, ιδιαίτερα θετική εντύπωση μας προκάλεσε η πρωτοβουλία του συμπολίτη μας προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανού Μιχάλαρου, με την οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής στις εγκαταστάσεις της παλιάς «Πειραϊκής Πατραϊκής» στη Νέα Πέραμο.

 

Η πρόταση δημιουργίας Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και υπέρμαχους, καθώς ήταν μια από τις καταγεγραμμένες προτάσεις του προγράμματός μας, ως δράση για την ενίσχυση της ανάπτυξης στο Δήμο μας.

 

Μέσω της ίδρυσης Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων θα είναι εφικτή τόσο η ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων με βιώσιμες προοπτικές, όσο και η προσέλκυση κεφαλαίων που θα επενδύσουν στις επιχειρηματικές αυτές ιδέες.

 

Για την ακρίβεια ο συνδυασμός «Τώρα» και ο επικεφαλής μας Γ. Μπερδελής, προεκλογικά πρότειναν αυτή η Θερμοκοιτίδα να έχει προσανατολισμό στις υψηλές καινοτόμες τεχνολογίες, έτσι ώστε ο βαθμός εξωστρέφειας και προστιθέμενης αξίας στην τοπική οικονομία να είναι αντιστοίχως ικανοποιητικός.

 

Εμείς του «Τώρα», θέλουμε με ιδιαίτερη έμφαση να τονίσουμε ότι οι εξελίξεις αυτές όχι μόνο μας δικαιώνουν, αλλά και δείχνουν ότι ο συνδυασμός μας αποτελεί τη μόνη σοβαρή πολιτική πρόταση με σχέδιο, όραμα, πνοή και γνώση.

 

Πρόκειται αναμφισβήτητα για εξελίξεις θετικές των οποίων η διαβούλευση, η υλοποίηση και η διεκπεραίωση θα μας βρουν συμμάχους ακόμα και από τη θέση της αντιπολίτευσης.

 

Θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση των εμπλεκομένων φορέων (τοπικών και κεντρικής διοίκησης), ώστε να μην αφήσουμε ακόμη δύο πολύ σημαντικές ιστορικές ευκαιρίες να πάνε χαμένες για τις πόλεις μας, με μεγάλο κόστος για τις μελλοντικές γενιές. 

Παρόμοια άρθρα

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button