Ολοκληρώθηκε η μελέτη για 5 ισόπεδους κόμβους στη Λεωφόρο Μεγάρων – Αλεποχωρίου από την Περιφέρεια Αττικής

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής πέντε κόμβων και παρόδων πεδινού τμήματος της Επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου, προϋπολογισμού 246.062,72 ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής, με συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου, και τη συμβολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, όπως ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.

Η μελέτη αφορά στην διαμόρφωση πέντε μεγάλων κόμβων κατά μήκος της λεωφόρου Αλεποχωρίου στο πεδινό τμήμα της.

Συγκεκριμένα, η μελέτη περιλαμβάνει την διαμόρφωση και κατασκευή ισόπεδων κόμβων στις θέσεις: Άγιος Στέφανος, Δίστρατα, Άγιος Λουκάς, Βένιζα και Πευκενέας. Το έργο στοχεύει τόσο στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας διερχόμενων επισκεπτών προς Αλεποχώρι και Ψάθα, όσο και την διευκόλυνση της πρόσβασης σε αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής, καθώς οι κόμβοι προβλέπεται να ανοίγουν πρόσβαση σε σημεία του μεγαρικού κάμπου.

Σχετικά ο Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι: «Με την ολοκλήρωση της σύνταξης οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής πέντε κόμβων και παρόδων πεδινού τμήματος της Επαρχιακής οδού Μέγαρα-Αλεποχώρι, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια των πολιτών της περιοχής μας. Το έργο στοχεύει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας των διερχόμενων επισκεπτών στο Αλεποχώρι αλλά και στην βελτίωση της διέλευσης αγροτών και πρόσβασης σε καλλιέργειες».

φωτογραφία ενδεικτική

Παρόμοια άρθρα

Back to top button