Στον Σύλλογο ΑμεΑ Μεγάρων ο Αθ. Μπούρας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία επέλεξε να τιμήσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, με επίσκεψή του στο Σύλλογο ΑμεΑ Μεγάρων.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου επισημαίνεται ότι ο κ. Μπούρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους εργαζόμενους και εθελοντές του Συλλόγου, τους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους. O πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ιερόθεος Στρατούρης, ευχαρίστησε τον κ. Μπούρα για τη διαχρονική και πολύπλευρη στήριξή του, επισημαίνοντας πως στο πρόσωπό του βρίσκουν έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι πάντα δίπλα τους.

Ο κ. Μπούρας υποσχέθηκε ότι όπως μέχρι σήμερα, θα ανταποκρίνεται πάντα σε κάθε θέμα που απασχολεί το Σύλλογο και θα εργάζεται για την επίλυσή του.

Η συμβολική, αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική, παρουσία του κ. Μπούρα, στους χώρους του Συλλόγου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία σκοπό είχε να αναδείξει το ρόλο των φορέων ΑμεΑ, να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τις ανάγκες, τα δικαιώματα αλλά και τις ικανότητες των ΑμεΑ και να επιβεβαιώσει την υψηλή σημασία που αποδίδει η πολιτεία στην κοινωνική ένταξη κάθε συμπολίτη μας με ιδιαίτερες ικανότητες.

Το μήνυμα της 3ης Δεκεμβρίου, όπως αυτό κοσμεί το χώρο του Συλλόγου ΑμεΑ Μεγάρων είναι ξεκάθαρο: «Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί».

Επίσης, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο αντιπρόεδρος της Βουλής προέβη και στην ακόλουθη δήλωση:

«H 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1992 από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία. Είναι μία ημέρα, η οποία πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η ζωή των ατόμων με Αναπηρία είναι ίση με όλων των ανθρώπων. Άλλωστε αποτελούν το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τη μέρα αυτή δίνεται η ευκαιρία στις Κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και τις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους, στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα άτομα με αναπηρία αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα:

– για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε ο Συντονιστικός Μηχανισμός για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες με τον ορισμό επιμέρους σημείων αναφοράς σε Υπουργεία, Δήμους και Περιφέρειες

– συστάθηκε και λειτουργεί η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, συμβουλευτικού οργάνου της Πολιτείας με έργο την προαγωγή της άσκησης του δικαιώματος της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας

– θεσπίστηκε ο προσωπικός βοηθός για τα άτομα με αναπηρία

– δημιουργήθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής στοιχείων προσβασιμότητας όλων των κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος της χώρας, με στόχο την αποτελεσματική, οριζόντια παρέμβαση με γρήγορες διαδικασίες για τις απαιτούμενες βελτιώσεις.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δράσεις της πολιτείας για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου μας, ενώ επίκειται πλούσιο νομοθετικό έργο εντός του 2022.

Αξίζει, όμως, να τονίσουμε ότι πέρα από τα μέτρα που θεσπίζει η κυβέρνηση, ο σεβασμός της ατομικής ιδιαιτερότητας πρέπει να φαίνεται στη συμπεριφορά όλων μας στην καθημερινότητα: στους χώρους εργασίας, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα μέσα μεταφοράς, στα πεζοδρόμια, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, στο Κοινοβούλιο».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button