Σημαντική ανακοίνωση: Ψεκασμός στην περιοχή της Ψάθας

Συμπληρωματικός ψεκασμός ακμαιοκτονίας στην περιοχή της Ψάθας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

Στα πλαίσια της καταπολέμησης των κουνουπιών για την αντιμετώπιση νοσημάτων που μεταδίδονται από αυτά, θα πραγματοποιηθεί ακμαιοκτονία, στην περιοχή της  ΨΑΘΑΣ, Δ.Ε. Βιλίων του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

 

Ο ψεκασμός θα πραγματοποιηθεί  την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018  από 23:00 μ.μ. έως 02:00π.μ κατά μήκος του οικισμού .

 

Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη και γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

 

Η μέθοδος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία εάν ληφθούν τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

  • Την συγκεκριμένη ημερομηνία και  ώρες που αναφέρονται θα πρέπει να  αποφεύγεται η κυκλοφορία των πολιτών  ΚΑΙ για μια ώρα μετά τον ψεκασμό, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα.
  • Κλείστε τις πόρτες  και τα παράθυρα που βλέπουν στο δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα και αφήστε τα κλειστά, για μία ώρα μετά τον ψεκασμό.
  • Παραμείνετε στα σπίτια σας όσο διαρκεί ο ψεκασμός (ιδιαίτερα άτομα με προβλήματα υγείας) και κλείστε τα κλιματιστικά.
  • Μαζέψτε τη μπουγάδα, τα παιχνίδια των παιδιών και τα τρόφιμα από πριν και για μια ώρα μετά τον ψεκασμό.
  • Απομακρύνετε ή σταβλίστε τα ζώα και προφυλάξτε τα μικρά τους, κατά τη διέλευση του ψεκαστικού οχήματος.
  • Οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Σε περίπτωση έκθεσης στα πυρεθροειδή μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί παροδικός ερεθισμός του δέρματος ή παροδικός ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Στην περίπτωση αυτή συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τηλεφωνήστε στο τηλ 210 7793777- 2105212054 και 2105212000.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button