«Οι Φορεσιές της Αττικής»: Έκθεση της Περιφέρειας Αττικής στην Ελευσίνα

Την έκθεση «Οι Φορεσιές της Αττικής», στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, συνδιοργανώνει με το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού/Συλλογή Η.Ε.Καραδήμου η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, όπως ενημερώνει δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Η έκθεση, που οργανώθηκε με τη συμβολή της κ. Ντίνας Τριλίκη, εγκαινιάστηκε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Περιφέρειας Αττικής κ. Μαίρης Βιδάλη, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, του Δημάρχου Ελευσίνας Αρ. Οικονόμου, του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα, του βουλευτή Δυτ. Αττικής Ευαγ. Λιάκου, Αιρετών και εκπροσώπων Φορέων την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Με ιδιαίτερη επιμέλεια παρουσιάζονται φορεσιές του 19ου αι. έως τα μέσα του 20ου αιώνα από Σπάτα, Μεσόγεια, Μενίδι, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Σαλαμίνα, Μάνδρα. Η έκθεση θα λειτουργεί στον πεζόδρομο της Ελευσίνας, Νικολαϊδου 50 ως τις 31 Οκτωβρίου.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε:
«Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στηρίζει εμπράκτως χρηματοδοτώντας φορείς που προάγουν τον πολιτισμό στην περιοχή μας. Παράλληλα, αποτελούν πόλο έλξης και σημείο επαφής νέων και παλαιότερων, κατοίκων και επισκεπτών της Δυτικής Αττικής.
Έχουμε χρέος να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές τις παραδόσεις μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button