«Οι δημοτικές παρατάξεις Βαρελά και Κουμπέτσου ψήφισαν να κλείσει το ΘΡΙΑΣΙΟ για όλους τους ασθενείς και να δέχεται μόνο COVID περιστατικά»

Δελτίο τύπου του γραφείου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων δήμου Μεγαρέων

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Την Παρασκευή 2 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη συνήλθε εκτάκτως και κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει και να λάβει σχετική απόφαση, αν πρέπει το Θριάσιο Νοσοκομείο να κλείσει για όλους τους ασθενείς και να λειτουργήσει, από 7 Απριλίου αποκλειστικά και μόνον για ασθενείς Κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του τόνισε ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό γιατί πράγματι η πανδημία είναι στα όρια συναγερμού όμως με δεδομένη την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων η κυβερνητική απόφαση, που ορίζει το Θριάσιο ως Νοσοκομείο COVID– 19 μπορεί να δίνει λύση στις ανάγκες νοσηλείας περιστατικών Κορωνοϊού, όμως απειλεί σοβαρά την Δημόσια Υγεία των συμπολιτών, για όλα τα περιστατικά όλων των άλλων παθήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού αν κάποιος ασθενήσει με σοβαρό περιστατικό ή γίνει κάποιο επικίνδυνο ατύχημα, θα πρέπει να μεταφερθεί ο ασθενής ή τραυματίας σε άλλο Νοσοκομείο πολύ μακριά από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, αφού το Θριάσιο είναι το μοναδικό Νοσοκομείο, που καλύπτει την μείζονα περιοχή.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, κατέληξε στο παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ:6) O Δήμος παραχωρεί στο Υπουργείο Υγείας το κτίριο του Γηροκομείου, προκειμένου να καλύψει υγειονομική ανάγκη του Υπουργείου»

Στην απόφαση αυτή, δυστυχώς, μειοψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών των κ.κ. ΒΑΡΕΛΑ ΚΛΕΑΝΘΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΜΠΕΤΣΟΥ συμφωνώντας με την κυβερνητική απόφαση να μην δέχεται το Θριάσιο ασθενείς, όσο σοβαρά κι επείγοντα να είναι τα περιστατικά, παρά μόνον Covid.

Και προφανώς είναι εύλογο το ερώτημα, τα σοβαρά περιστατικά ασθενών και τραυματιών, πού θα πηγαίνουν, όταν το Θριάσιο είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Νοσοκομείο, που καλύπτει την περιοχή μας; Είναι γνωστό ότι στην περίπτωση π.χ. ενός καρδιακού επεισοδίου ο χρόνος μεταφοράς του ασθενούς σε Νοσοκομείο είναι πολύτιμος και μπορεί να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή για λίγα λεπτά. Θα μπορούσε το Θριάσιο να λειτουργεί , όπως μέχρι τώρα και να δέχεται περιστατικά όλων των ασθενών. Νοσοκομείο μόνο covid μπορεί να γίνει εκεί που υπάρχουν πολλά π.χ Αθήνα, Πειραιά κ.λ.π.

Με την εισήγηση του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη συμφώνησαν οι Δημοτικές παρατάξεις του Γιώργου Μπερδελή, Αγγελου Μακρυγιάννη και Αντώνη Χοροζάνη.
Δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι έβαλαν τις κομματικές τους προτιμήσεις πιο ψηλά από την προστασία της Υγείας και της ζωής των συμπολιτών.

Εξαίρεση ο ίδιος ο κ. Γιώργος Κουμπέτσος, ο οποίος ψήφισε θετικά την εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου, την οποία όμως θεώρησε λάθος, κατά δήλωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους Δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας τα ψηφίσματα, που ήταν στο ίδιο πνεύμα με το δικό μας, όπως και η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Κοσμόπουλου Ελευθέριου, ήταν ΟΜΟΦΩΝΑ, και κατά πλειοψηφία ήταν ΜΟΝΟΝ στον Δήμο Μεγαρέων, με ευθύνη των δημοτικών παρατάξεων των κ. Βαρελά και κ. Κουμπέτσου που μειοψήφισαν, επειδή έβαλαν την κομματική τους ταυτότητα, πάνω από την ασφάλεια της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας και φυσικά αυτό στο μέλλον θα τους βαραίνει.
Αυτά βέβαια οι πολίτες πρέπει να τα μαθαίνουν, για να βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button