Δυσλειτουργίες και αντιδράσεις των φαρμακοποιών για τα self tests

Οι πρώτες αντιδράσεις των φαρμακοποιών για τα self test φαίνονται στον ορίζοντα μιας που αντί να τα παραλάβουν σε ατομικές συσκευασίες, παρελήφθησαν σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων.
Και μάλιστα μοιρασμένα ανά είδος σε ξεχωριστές συσκευασίες αντί της μορφής ετοιμοπαράδοτου κιτ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να θέσουν τα υλικά του τεστ σε ατομικά σακουλάκια, ούτως ώστε από Παρασκευή να είναι έτοιμα προς διάθεση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα τα αναζητήσουν.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9,δήλωσε:

«Κανονικά το self test είναι μία αυτόνομη συσκευασία που τα περιέχει όλα μαζί, το παίρνει ο πολίτης, το πηγαίνει σπίτι του και το κάνει. Αυτό δεν είναι είναι self test, είναι rapid test για μικροβιολογικά εργαστήρια» ενώ τόνισε ότι οι συσκευασίες είναι των 25 και οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να καθίσουν να βγάζουν κάθε είδος ένα ένα και στη συνέχεια να τα συσκευάζουν». Εξήγησε πως οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για τα βήματα της διαδικασίας. «Αυτό είναι δύσχρηστο και για τον πολίτη και για εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον φαρμακοποιό Χρήστο Λαγό, επιβεβαίωσε τις δυσλειτουργίες της παραλαβής και του όλου εγχειρήματος. Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τα συγκεκριμένα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και για τους φαρμακοποιούς και για τους χρήστες, κλείνοντας την ανάρτησή του με το εξής σχόλιο: «Καλή δύναμη! Παραμένουμε εδώ, αλλά με σφεντόνες το 2021 δεν νικάς καμιά μάχη».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button