Μέγαρα-Ν.Πέραμος Νέο ξεκίνημα: Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια ο κ. Σταμούλης

Είναι πλέον έκδηλος ο πανικός που διακατέχει τον κ. Σταμούλη μετά τη βόμβα ΧΥΤΥ που έσκασε στην κοινωνία του δήμου μας.
Κάτι απόλυτα λογικό από τη στιγμή που οι ενοχές του για το χειρισμό του θέματος αυτού, τον έχουν κυριεύσει και έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω του.
Στον πανικό του λοιπόν δεν καταφέρνει να κατανοήσει ούτε αυτά που διαβάζει, αλλά ούτε και αυτά που γράφει,(ή του γράφουν)!
Ενώ λοιπόν αναφέρει στην «αποστομωτική» απάντηση του ότι ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως «… αποδεικνύεται ότι ο κ. Σταμούλης έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με στελέχη του ΕΔΣΝΑ για την κατασκευή ΜΕΒΑ (Μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων) στα Μέγαρα και δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο…», αντιλαμβάνεται με βάση τα γραφόμενα του, ότι ο κ. Μαρινάκης λεει ψέματα επειδή «…έχει ψηφίσει και ο ίδιος για δημιουργία ΜΕΒΑ στα Μέγαρα …και εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο για τα περαιτέρω», όπως αναφέρει παρακάτω!
Είναι λυπηρό για ένα Δήμαρχο να μην αντιλαμβάνεται αυτά που διαβάζει και κυρίως αυτά που γράφει(ή του γράφουν).

Ενώ ο κ. Μαρινάκης κατηγορεί ξεκάθαρα τον κ. Σταμούλη για το γεγονός ότι ενώ παραδέχεται μπροστά στους εργαζόμενους του δήμου ότι έχει κάνει συζητήσεις για την κατασκευή ΜΕΒΑ στα Μέγαρα, δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις συζητήσεις αυτές, αυτός (ο κ. Σταμούλης) αποκαλεί ψεύτη τον κ. Μαρινάκη επειδή, ψήφισε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου μας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή ΜΕΒΑ!
Το ξαναλέμε, μήπως και το καταλάβει έστω και καθυστερημένα ο κ. Σταμούλης.
Κύριε Σταμούλη σας κατηγορούμε όχι γιατί συζητάτε για την κατασκευή ΜΕΒΑ με τον ΕΔΣΝΑ, αλλά γιατί δεν ενημερώνετε το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη αυτών των συζητήσεων! Έγινε επιτέλους κατανοητό;

Η κατασκευή μιας μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων στα Μέγαρα ήταν μέσα στο πρόγραμμα της διοίκησης μας και μάλιστα η χωροθέτηση της (εργοστάσιο της ΔΕΜ Α.Ε.) συμπεριλαμβανόταν στο υπό έγκριση ΓΠΣ, την υπογραφή του οποίου μπλόκαρε ο κ. Σταμούλης!
Ουδέποτε εκφράσαμε αντιρρήσεις για μια τέτοια μονάδα.
Οι ενστάσεις και η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης μας έγκεινται στην αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα του κ. Σταμούλη, μετά τα τελευταία γεγονότα με τον ΧΥΤΥ.
Ο κ. Σταμούλης δεν μπορεί πλέον να είναι αξιόπιστος συνομιλητής από τη στιγμή που στέρησε από το λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης γνώμης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της κατασκευής ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.
Όλο το περιεχόμενο της «αποστομωτικής» απάντησης του κ. Σταμούλη στον κ. Μαρινάκη είναι άνευ ουσίας, αφού δεν γίνεται κανένας λόγος για την «ταμπακιέρα».
Είναι αποδεδειγμένο και δεν χωράει αμφισβήτηση ότι ο κ. Σταμούλης κινούμενος από καθαρά προσωπικά κίνητρα, που δεν είμαστε σε θέση να τα γνωρίζουμε, απέκρυψε τα έγγραφα που εστάλησαν από την κ. Δούρου και τον ΕΔΣΝΑ, δεν ενημέρωσε κανένα, ή σχεδόν κανένα και επέτρεψε με αυτό τον τρόπο την εξέλιξη του θέματος της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ στα Μέγαρα, χωρίς να υπάρχει καταγεγραμμένη καμία αντίρρηση από πλευράς δήμου Μεγαρέων!

Αυτή είναι η αλήθεια! Όλα τα άλλα είναι απλώς υπεκφυγές.
Όσο για το παραλήρημα που ακολουθεί σχετικά με τη γνωστή λασπολογία και την παραπληροφόρηση, έχουμε να απαντήσουμε στον κ. Σταμούλη ότι ο κόσμος πλέον έχει αντιληφθεί ποιος ήταν ο λαοπλάνος, ποιος ήταν ο υποκριτής και ποιος επένδυσε πάνω στο ψέμα και την υποσχεσιολογία.
Ο δήμος δεν νομοθετεί. Ο δήμος εφαρμόζει τη νομοθεσία της Βουλής των Ελλήνων.
Αν μπορούσαμε να νομοθετήσουμε δεν θα επιτρέπαμε:
1) τη συγχώνευση των ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα,
2) δεν θα ψηφίζαμε το εθνικό χωροταξικό σχέδιο για τις ιχθυοκαλλιέργειες και θα επιτρέπαμε την επέκταση τους όπως έπραξε ο κ. Σταμούλης,
3) δεν θα επιτρέπαμε το Αγκυροβόλιο όπως έπραξε ο κ. Σταμούλης,
4) δεν θα επιτρέπαμε την κατάργηση του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπως έπραξε ο κ. Σταμούλης,
5) θα μπαίναμε μπροστά στον αγώνα για το βωξίτη και όχι πίσω όπως έπραξε ο κ. Σταμούλης,
6) δεν θα αποκρύπταμε από το λαό τη διαβούλευση για τη διέλευση του Ευρωασιατικού καλωδίου από την Πάχη όπως έπραξε ο κ. Σταμούλης,
7) δεν θα μπλοκάραμε την υπογραφή του εγκεκριμένου ΓΠΣ, όπως έπραξε ο κ. Σταμούλης και βέβαια
8) δεν θα αποκρύπταμε από το λαό σημαντικότατα έγγραφα και τη διαβούλευση που ακολούθησε για να επιτρέψουμε να έρθει ο καρκίνος στα Μέγαρα, όπως έπραξε ο κ. Σταμούλης.

Ο κ. Σταμούλης χρησιμοποίησε μεθόδους γραφείου Α2 για να εξολοθρεύσει τους πολιτικούς αντιπάλους του και να ξαναγίνει Δήμαρχος.
Όμως στον λάκκο που έσκαψε για τους άλλους έπεσε ο ίδιος μέσα.
Σε μια περίοδο κομβική σκάνε όλα τα δεινά για τον τόπο τα οποία φέρουν τη σφραγίδα του σημερινού Δημάρχου.
Τόσο η χωροθέτηση ΧΥΤΥ στα Μέγαρα, όσο και η κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ στους λογαριασμούς του δήμου για το χρέος των 11.000.000 ευρώ της ΔΕΥΑΜ, το οποίο δημιούργησε η διοίκηση του κ. Σταμούλη, αποδεικνύουν ότι ο δήμος βυθίζεται.
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον κ. Σταμούλη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button