Εκδήλωση της Ο. Μ. Μεγάρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «για τις 6 εθνικές προτεραιότητες για την πολιτική αλλαγή, για μια δίκαιη κοινωνία»

Δελτίο τύπου αναφέρει της Οργάνωσης Μελών Μεγάρων του Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει: Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΘΕΟΓΝΙΣ» με κεντρικό ομιλητή τον εργατολόγο και μέλος της ΚΕ Διονύση Τεμπονέρα και παρεμβάσεις από τον Βουλευτή Αττικής (δυτικού τομέα) Γιώργο Τσίπρα. Παραβρέθηκαν επίσης: το μέλος της ΚΕ Διονυσία Στεφάτου και ο Γραμματέας της ΝΕ Δυτικής Αττικής Ιωάννης Μεϊμαράκης.

Κοινός παρανομαστής σε όσα ειπώθηκαν είναι ότι:
σε μια εποχή όπου η σήψη και η διαφθορά από πλευράς κυβέρνησης δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και υποβαθμίζει περαιτέρω την πολιτική ως διαδικασία αλλά και το πολιτικό προσωπικό με όρους ισοπέδωσης, οι 6 εθνικές προτεραιότητες που διατύπωσε ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι πολυτέλεια, είναι ιστορική υποχρέωση και καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Αριστεράς να προτείνει πολιτικές λύσεις, να ξαναδώσει ελπίδα σε έναν κόσμο που ασφυκτιά σε συνθήκες αδυναμίας να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες.

Ο κ. Τεμπονέρας ανέπτυξε τους άξονες για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξης του κοινωνικού κράτους:

Για τους μισθωτούς
– Αύξηση κατώτατου μισθού με νόμο στα 800 ευρώ.
– Θέσπιση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε ετήσια βάση για μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
– Επιστροφή αρμοδιότητας καθορισμού κατώτατου μισθού στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους με κατώτατο όριο την τιμαριθμική αναπροσαρμογή κάθε έτους.

Για τους συνταξιούχους
– Επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους σε 3 ετήσιες δόσεις.
– Επαναφορά 13ης σύνταξης του 2019: πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ, ποσοστιαία για ανώτερα κλιμάκια.
– Αύξηση συντάξεων όπως ορίζει ο νόμος 4475/2017 του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους
Αύξηση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
– Θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους με μπλοκάκια, μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες
– Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
– Ρύθμιση χρεών: Διαγραφή μέρους βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην υγειονομική κρίση και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου – Ένταξη στο σχήμα και όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.
– Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός.
– Νέος πτωχευτικός κώδικας – ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.

Ιδιαίτερα εξηγήθηκε το ψευδές και προπαγανδιστικό αφήγημα της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μείωσε τις συντάξεις ενώ η κυβέρνηση το 2023 θα δώσει αυξήσεις 7,5%. Η αλήθεια όμως είναι ότι η περικοπή της 13ης σύνταξης συν η μη πληρωμή των αναδρομικών (παρά τις δικαστικές αποφάσεις) από τον κ. Μητσοτάκη, στερούν από τους συνταξιούχους 6 δις ευρώ μέσα στην τελευταία τριετία! Η δε αύξηση των συντάξεων που έχει εξαγγελθεί δεν πρόκειται να επιφέρει αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των συνταξιούχων με την ακρίβεια στα ύψη (πληθωρισμός στο 9-10%)!

Πρέπει να επισημανθεί ότι η εν’ λόγω αύξηση των συντάξεων είχε θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4475 το 2017! Για να μην αναφέρουμε την ίδρυση ενός ισχυρού ΕΦΚΑ εν μέσω μνημονιακών πιέσεων, την εξασφάλιση της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς ασφαλισμένους, των εθνική σύνταξη, τις χαμηλές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών τους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπάτησε και την προκλητική αφαίρεση των αποθεματικών για την επικουρική ασφάλιση των νέων ασφαλισμένων από τα αποθεματικά του συστήματος για να επενδυθούν στις αγορές…!

Γι’ αυτό οι πολίτες εκφράζουν τη θέλησή τους να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια και να ορίσουν με τη συμμετοχή τους την πορεία προς μια δίκαιη κοινωνία. Η δημοκρατία στην εξουσία είναι η μεγάλη ιδέα της Αριστεράς για να έρθει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button