Συλλυπητήρια για την απώλεια της Δέσποινας Γερουλάνου από ΟΛΕ και Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, κ. Απόστολου Καμαρινάκη απεστάλη, για τον ξαφνικό θάνατο της Δέσποινας Γερουλάνου, Πρόεδρου Δ.Σ. της “2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης”:

“Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την οδυνηρή είδηση για την απώλεια της Δέσποινας Γερουλάνου. Ο πρόωρος χαμός της αφήνει ένα τεράστιο κενό στον πνευματικό κόσμο και κυρίως στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελευσίνας.

Ως πρόεδρος του Δ.Σ της “2023 Ελευσίς-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” η Δέσποινα Γερουλάνου διακρίθηκε για τις πρωτοποριακές της ιδέες και πέτυχε να αναπτύξει ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της πόλης της Ελευσίνας και του Λιμένα της, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ και Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Θα την θυμόμαστε πάντα για το λαμπρό της μυαλό, το φωτεινό της χαμόγελο και το ανεκτίμητο έργο της στον χώρο του Πολιτισμού. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της”.

Την πρόεδρό τους, «ψυχή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και απαστράπτον φως της, που ταύτισε τη ζωή της με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό για δεκαετίες», Δέσποινα Γερουλάνου, αποχαιρετούν εκ μέρους της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η Νανά Σπυροπούλου, διευθύνουσα Σύμβουλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μιχάηλ Μαρμαρινός.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

«Αποχαιρετούμε με άφατη οδύνη τη Δέσποινα Γερουλάνου, την Πρόεδρό μας, ψυχή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και απαστράπτον φως της, που ταύτισε τη ζωή της με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό για δεκαετίες. Χάρις στην ευρηματικότητα, το ανοιχτό πνεύμα, την προσήλωση, την παιδεία, την ευγένεια και το χαμόγελό της, η πόλη της Ελευσίνας κατάφερε να τραβήξει πάνω της το παγκόσμιο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Το αποτύπωμά της θα μείνει για πάντα ταυτισμένο με τον θεσμό αυτής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αλλά και με το μέλλον της Ελευσίνας, μιας πόλης που η Δέσποινα την αγάπησε βαθιά, με σεβασμό και ανιδιοτέλεια.

Όλοι όσοι εργαστήκαμε μαζί της, της χρωστάμε απέραντη ευγνωμοσύνη.

Συντετριμμένοι απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Υ.Γ: Πριν περάσουμε σε ένα ακατάλυτο β’ ενικό άμεσης απεύθυνσης σε σένα αγαπημένη μας Δέσποινα, σήμερα, η Ημέρα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς τιμάται με την απώλεια ενός μοναδικού εξάγγελού της: Εσένα. Είναι ο χρόνος άδικος, όταν δεν σταματά έστω για λίγο! Έτσι, μήπως και καταλάβει τι μας συνέβη…

Από αυτή τη στιγμή, αυτό το άφατο πένθος μας να γίνει τραγούδι και έπος προς τιμήν σου, ανεκτίμητή μας. Αυτή η Πολιτιστική Πρωτεύουσα αποκτά από σήμερα μια ιστορική μοναδικότητα: αφιερώνεται ολόψυχα σε μια πόλη και σε έναν άνθρωπο!

Προς τιμήν σου αγαπημένη μας, όλοι εμείς μαζί, θα κάνουμε αυτό το άρρητο πένθος δύναμη και χρέος. Την Ελευσίνα σου αστερισμό και εσένα χαμόγελο!

Και τα τραγούδια να σε βρίσκουν όπου κι αν βρίσκεσαι, για να λάμπεις όπου κι αν είσαι!

Πρόποση στη Δέσποινα

«Με τίποτα λιγότερο δεν μπορώ να συμβιβαστώ παρά με την ανάσταση»

Εκ μέρους της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Νανά Σπυροπούλου

Διευθύνουσα Σύμβουλος

Μιχαήλ Μαρμαρινός

Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button