Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για τις εκλογές

O Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, με δηλώσεις του σχολιάζει τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Μαΐου δημοτικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών:

 

«Η βαρύτατα τραυματισμένη από την κρίση επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, οι υπηρεσίες, η μεταποίηση, η βιοτεχνία, η βιομηχανία περιμένουν σε αυτήν τη συγκυρία ως αιμοδότες της ελληνικής Οικονομίας, να βρουν στο πλευρό τους συμμάχους τις νεοεκλεγμένες δημοτικές και περιφερειακές Αρχές.

 

Ειδικότερα, για την επιμελητηριακή Περιφέρεια του Πειραιά ζητούμε καταρχήν τον εξορθολογισμό των δημοτικών τελών και των προστίμων για τις επιχειρήσεις, οι οποίες ως συνήθη υποζύγια αναγκάζονται να καλύπτουν τις μαύρες τρύπες των Δήμων και, μάλιστα, χωρίς αντίστοιχες ανταποδοτικές υπηρεσίες.

 

Περιμένουμε μία κοινή, συλλογική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ναυπηγικής και επισκευαστικής βιομηχανίας, την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, καθώς και ξεκάθαρες θέσεις για το Λιμάνι.

 

Περιμένουμε συσπείρωση των δυνάμεων όλων των δημοτικών, περιφερειακών παρατάξεων και ευρω-ομάδων, χωρίς καμία κομματική σημαία: Για να επανακάμψει η πειραϊκή Οικονομία, να αναπτυχθεί και να επιδοτηθεί η εξωστρέφεια, η προβολή  των βιομηχανικών πάρκων – περιοχών  όλης της Περιφέρειάς μας (Ασπρόπυργος, Λαύριο, Μάνδρα, Μέγαρα, Σχιστό κ.λπ.) χωρίς διαχωρισμούς  στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους ή περιοχής στην οποία βρίσκονται.

 

Να ξαναγίνει ο Πειραιάς το «Μάντσεστερ» του περασμένου αιώνα ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ο Πειραιάς ενωμένος, να γίνει πραγματικά νικητής και πρωταθλητής ως το Λιμάνι των ελληνικών και ξένων επενδύσεων και περιοχή της παραγωγής. Διότι, εάν δεν γίνει σεβαστή η παραγωγή και συνεχιστεί η σημερινή τακτική – απόρροια, προφανώς και εκ του αποτελέσματος, μακρόχρονου σχεδίου, εάν δεν αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και δεν δημιουργήσουμε το brand “Made in Greece”, θα καταλήξουμε αμιγώς εξαγωγείς ωραίων μυαλών και άξιων εργατικών χεριών και θα θριαμβολογούμε με κάθε αμελητέα εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου, κρασιού και κάποιων αγροτικών προϊόντων συνεχίζοντας τις εισαγωγές βασικών προϊόντων και εξακολουθώντας να αφήνουμε  αρνητικό εις βάρος της Ελλάδας το εμπορικό ισοζύγιο αποδεχόμενοι μοιρολατρικά το ότι «η Ελλάδα δεν έχει βιομηχανία».

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά εκπροσωπεί 15.000 επιχειρήσεις – μέλη και εκπροσωπεί τους ανθρώπους της παραγωγής. Δηλώνουμε παρόντες για συνεργασία στην επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων με τις νέες εκλεγμένες δημοτικές Αρχές, τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής και τους νέους Αντιπεριφερειάρχες τους οποίους και συγχαίρουμε για την άξια εκλογή τους.

 

Συγχαίρουμε, επίσης και τους νέους Έλληνες ευρωβουλευτές τους οποίους και θέλουμε να έχουμε στο πλευρό μας ως άνθρωποι της πράξης και της παραγωγής ώστε να μεταφέρουν στην Ευρώπη το μήνυμά μας.

 

Σύνθημά μας και σκοπός μας είναι το σύνθημα του Ευγενίδη: «Παράγω για να έχω να εξάγω», να γίνει πραγματικότητα.

 

Είμαστε εδώ, ανοιχτοί στο διάλογο, μακριά από οποιοσδήποτε κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, μακριά από φανφάρες, ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Επιμελητήριο που δουλεύει, μαζί να διαμορφώσουμε το πλάνο για την παραγωγική ανάπτυξη και την υπεράσπιση και ενίσχυση της πειραϊκής επιχειρηματικότητας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button