Λαϊκή Συσπείρωση: Σημαντικά θέματα που πρέπει να γνωρίζει ο λαός

1. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (11-9-18) ο δημ. σύμβουλός μας Α. Χοροζάνης ζήτησε για δεύτερη φορά να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα η κατάσταση στην Κινέτα μετά την καταστροφική πυρκαγιά και η αποκατάσταση των πυρόπληκτων. Μοίρασε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους τις προτάσεις μας, καλώντας να παρθεί απόφαση για έμπρακτα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης τόσο των συνανθρώπων μας όσο και της περιοχής. Να ξεκινήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα. Τόσο κράτησε το ενδιαφέρον τους! Αυτό που είχαμε πει τότε: «Όταν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας….»

Προφανώς δεν είναι μόνο ζήτημα αδιαφορίας. Πρωτίστως είναι ζήτημα του ποια πολιτική υπηρετούν. Και δεν είναι άλλη από την ανάλγητη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που αντιμετωπίζουν το λαό και τα βάσανά του ως «κόστος» που στέκεται εμπόδιο στην «ανάπτυξη» του μεγάλου κεφαλαίου. Με τη σιωπή τους δηλώνουν τη συμφωνία τους με την κυνική θέση της ΕΕ που αρνείται να «αποζημιώνει ιδιώτες» και την ίδια στιγμή μπουκώνει με χρήμα μεγαλοεπενδυτές που πέφτουν σαν τα κοράκια εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία του λαού. Με τη σιωπή τους θέλουν να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες των πυρκαγιών και των πλημμυρών συμφωνώντας με την τελευταία προκλητική απόφαση της ΕΕ πως επρόκειτο για «φυσικό» και «αναπόφευκτο» φαινόμενο! Να ετοιμαζόμαστε για το επόμενο δηλαδή! Την ίδια στιγμή βέβαια κατεβάζει ως θέμα το πάγωμα των δημοτικών τελών (για 2 μήνες) των πυρόπληκτων – ενόψει της προεκλογικής περιόδου – και ακολουθώντας το παράδειγμα των Τσίπρα-Μητσοτάκη στη ΔΕΘ που πέταξαν ψίχουλα στον βασανισμένο λαό (για να του τα πάρουν από την άλλη). Εμείς δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τίποτα και κανέναν! Δε θα σταματήσουμε να καλούμε το λαό σε αγώνα για κάλυψη όλων των αναγκών του!

2. Επανερχόμαστε στο θέμα των σχολικών καθαριστριών με σύμβαση έργου. Αυτή τη σχολική χρονιά τρεις καθαρίστριες που για πολλά χρόνια φρόντιζαν για την υγιεινή των σχολικών χώρων κρίθηκαν «ακατάλληλες» και βρέθηκαν εκτός! Οι καθαρίστριες με σύμβαση έργου βρίσκονται σε μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια και είναι εκτεθειμένες σε εκβιασμούς και καταστάσεις ομηρίας. Καθυστερεί η πενιχρή πληρωμή τους, η υπογραφή της σύμβασής τους, δεν εντάσσονται στα βαρέα ανθυγιεινά, εξαναγκάζονται να δουλέψουν «εθελοντικά» κατά τις πρωινές ώρες παραβιάζοντας την σύμβασή τους. Η Σχολική Επιτροπή οφείλει να σέβεται το δύσκολο αυτό έργο που επιτελούν και να μην «παίζει παιχνίδια» πατώντας πάνω στην απαράδεκτη εργασιακή τους σχέση. Δάσκαλοι γονείς και μαθητές πρέπει να απαιτήσουμε:
Μόνιμη και σταθερή εργασία των σχολικών καθαριστριών με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
 Να ανανεώνεται κάθε χρόνο (ή διετία) η σύμβασή τους μέχρι την μονιμοποίησή τους ώστε να έχουν μια στοιχειώδη ασφάλεια, οικογενειακό προγραμματισμό και αξιοπρέπεια.

3.Ο Δήμος όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για να κλείσουν οι τρύπες στους δρόμους (τα μισά αυτοκίνητα θέλουν συνεργείο) αλλά ανοίγει και καινούριες και μάλιστα τεράστιες! Τι τις κάνει; Πετάει μέσα τα μπάζα από τις πλημμύρες και τις φωτιές! Μια τέτοια τρύπα «ανακάλυψε» στην Κινέτα ο δημοτικός μας σύμβουλος Αντώνης Χοροζάνης και μάλιστα έπιασε «επ’ αυτοφώρω» τα φορτηγά να τα πετάνε! Πρόκειται για υλικά που προέρχονται από τα «καμένα», λιγότερο και περισσότερο επικίνδυνα που πετιούνται ανεξέλεγκτα χωρίς προηγούμενη διαλογή και έλεγχο και βέβαια χωρίς ασφαλή χώρο απόθεσης. Και για να προλάβουμε αυτούς που θα πουν «Ε! καλύτερα στη χωματερή παρά έξω από τα σπίτια μας» να πούμε πως σε ό,τι αφορά τις ζωές μας εκπτώσεις δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ! Αυτές οι υποχωρήσεις που μας έμαθαν να κάνουμε στο όνομα του «κόστους» είναι που μας έφτασαν να δουλεύουμε για πενταροδεκάρες χωρίς ωράριο, να έχουμε διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία, να έχουμε μολυσμένες τροφές και περιβάλλον. Αυτό είναι το νόημα του αγώνα που πρέπει να δώσουμε για κάλυψη όλων των αναγκών μας!

4. Είναι ανησυχητική η υπομοριοδότηση των σχολείων της Ν. Περάμου. Δηλαδή τα μόρια που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί με την τοποθέτησή τους στο σχολείο. Τα σχολεία της Ν. Περάμου είναι τα μόνα σε όλη τη Δ. Αττική που τα μόριά τους έπεσαν από τρία σε δύο, ενώ των Μεγάρων διατηρήθηκαν στα τρία. Γενικά σε όλη την Ελλάδα το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αναμοριοδοτήσεις, που συνδέονται με συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων και σχολείων. Αλήθεια, τι άλλαξε στη Ν. Πέραμο; Τώρα με τις πλημμύρες άνοιξαν νέοι δρόμοι κι έγινε πιο εύκολη η πρόσβαση για τους δασκάλους και τους καθηγητές; Είναι ξεκάθαρο πως γίνεται μια προσπάθεια για συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων και η απόφαση που αβίαστα πάρθηκε μέσα στο καλοκαίρι, βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση. Γονείς μαθητές και καθηγητές σε Ν. Πέραμο και Μέγαρα να είμαστε σε εγρήγορση! Καμιά συγχώνευση, κανένα κλείσιμο τμήματος. Δεν παίζουμε με την μόρφωσή μας!

5. Όπως παντού, έτσι και στην περιοχή μας πολλοί γονείς δεν μπόρεσαν να βάλουν τα παιδιά τους σε έναν παιδικό σταθμό, γεγονός που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή και στην εργασία τους, αλλά και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. Θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο και πρέπει άμεσα να απασχολήσει αυτό το θέμα τους μαζικούς φορείς και γενικότερα το λαό. Να κινητοποιηθούμε με κεντρικό σύνθημα: Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

Καμία υποχώρηση κανείς συμβιβασμός. Αγώνας για την κάλυψη όλων των αναγκών μας!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button