Ο Λ. Κοσμόπουλος στον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Θυμάτων Βίας στον Δήμο Ελευσίνας

Κοσμόπουλος: «Οι γυναίκες, θύματα βίας και διακρίσεων, χρειάζονται άμεση στήριξη και υπάρχει μέριμνα για ουσιαστική βοήθεια, πέρα από ευχολόγια και όμορφα λόγια»

Ζωτικής σημασίας το έργο του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας, όπως προκύπτει εν τοις πράγμασοι και αναφέρει δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Με το μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή. Δεν είσαι μόνη – Δεν είσαι η μόνη» ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ελευσίνας συμπλήρωσε δύο έτη λειτουργίας και στον απολογισμό του σημαντικότατου έργου του βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης για να συνομιλήσει με τα στελέχη του και τον δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και να συμβάλλει στην περαιτέρω λειτουργία του.

Ιδιαίτερα στις συνθήκες εγκλεισμού και πανδημίας που βιώνει η κοινωνία μας, φαινόμενα έμφυλης βίας και διακρίσεων εντείνονται με αποτέλεσμα η δράση του Συμβουλευτικού Σταθμού Δήμου Ελευσίνας να έχει ζωτική σημασία. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των δύο ετών λειτουργίας του βρήκαν καταφύγιο στη δομή συνολικά 239 γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων και αρκετές γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας απευθύνθηκαν για να μπορέσουν να απομακρυνθούν από κακοποιητικά περιβάλλοντα.

Σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι: «Οι γυναίκες σήμερα δεν χρειάζονται μόνο όμορφα λόγια και ευχολόγια. Χρειάζεται όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης να συμβάλλουμε εμπράκτως για να αντιμετωπίσουμε τις έμφυλες διακρίσεις και την βία κατά των γυναικών. Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ελευσίνας παρεμβαίνει με συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση και την ευαισθητοποίηση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και η Περιφέρεια Αττικής, με την συμβολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, συμβάλλουμε σε αυτό το ζωτικής σημασίας έργο».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button