Συγχαρητήρια πολιτικών προσώπων προς τους επιτυχόντες και συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πέμπτη 27 Ιουλίου οι συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 πληροφορήθηκαν για τη σχολή που εισήχθησαν με βάση τις προτιμήσεις τους, καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με αφορμή το γεγονός αυτό πολιτικά πρόσωπα της Δυτικής Αττικής απέστειλαν συγχαρητήριο μήνυμα. Αναλυτικά:

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, προέβη στην εξής δήλωση:
«Η σημερινή μέρα, ανακοίνωσης των βάσεων για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, αποτελεί μία σημαντική στιγμή για τις νέες και τους νέους μας.
Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, που είδαν να ανταμείβονται οι προσπάθειες και οι θυσίες τους, ξεκινώντας πλέον μία νέα δημιουργική πορεία με την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Παράλληλα, θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς για τη σημαντική αρωγή τους σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή των παιδιών. Για όλους εμάς, που έχουμε περάσει αυτή τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, γνωρίζουμε καλά ότι η είσοδος στο Πανεπιστήμιο αποτελεί ένα εφαλτήριο ονείρων και φιλοδοξιών.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στις μαθήτριες και τους μαθητές που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η ζωή αποτελεί έναν συνεχή αγώνα, που απαιτεί επιμονή για την πραγματοποίηση των στόχων μας.
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, τα οποία είναι η ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας, καλή σταδιοδρομία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μία παραγωγική και δημιουργική πορεία!».

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της χώρας μας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, απηύθυνε το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους νέους και τις νέες της Δυτικής Αττικής που ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους στα Πανεπιστήμια της χώρας μας.
Εύχομαι από καρδιάς καλή σταδιοδρομία και πάντα επιτυχίες στη ζωή σας. Ακόμη, θα ήθελα να συγχαρώ τις οικογένειες των νέων επιτυχόντων, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι νέοι σπουδαστές, όπως και όλοι οι νέοι και οι νέες της περιοχής μας, αποτελούν πολύτιμο νέο δυναμικό της περιοχής μας, η οποία τους χρειάζεται για να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο.
Η νέα γενιά της περιοχής μας είναι η ελπίδα μας και για αυτό συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια».

Επίσης, δήλωση του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα», Κλεάνθη Βαρελά, αναφέρει:
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου Μεγαρέων που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επιτυχία τους αποτελεί το επιστέγασμα μια πολύχρονης και κοπιώδους προσπάθειας πολλές φορές κάτω και από αντίξοες συνθήκες. Τους εύχομαι ολόψυχα καλές σπουδές και να απολαύσουν κάθε στιγμή της φοιτητικής τους ζωής.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς και στους καθηγητές για την αμέριστη συμπαράσταση και την πολύτιμη αρωγή τους στον αγώνα των νέων φοιτητών και φοιτητριών. Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια και στους μαθητές που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ προσπάθησαν, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, ευκαιρία που σίγουρα θα τους δοθεί και στο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι σημασία δεν έχει πάντα ο προορισμός αλλά κυρίως το ταξίδι.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Αθανάσιος Μπούρας, με τη σειρά του προέβη στην κάτωθι ανακοίνωση:

“Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εύχομαι από καρδιάς καλή σταδιοδρομία και καλή δύναμη, υπομονή και επιμονή για την πραγμάτωση των στόχων και των προσδοκιών τους.

Πολλά συγχαρητήρια όμως και σε όλους όσους προσπάθησαν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι ποτέ μόνο ένας! Εύχομαι ολόψυχα υπομονή και επιμονή για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Πολλά συγχαρητήρια και στις οικογένειες όλων των μαθητριών και μαθητών, που με αίσθημα ευθύνης στήριξαν ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά τα παιδιά τους.

Αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στους άξιους εκπαιδευτικούς μας που στηρίζουν διαχρονικά όλη αυτή την προσπάθεια.
Καλή σταδιοδρομία από καρδιάς σε όλες και όλους!
Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε”.

Ακόμα, ο Γραμματέας και τα Μέλη της Ν.Ε. Δυτικής Αττικής ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., συγχαίρουν από καρδιάς όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές των Δήμων της Δυτικής Αττικής, για την εισαγωγή τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επιτυχία αυτή, αποτελεί το επιστέγασμα της πολύχρονης προσπάθειάς τους, αφού οι κόποι και οι θυσίες τους ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης, τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο και στους γονείς, που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά όλων των παιδιών, με την συμβολή τους στην επιτυχία να είναι καθοριστική.

Όσες και όσοι δεν πέτυχαν τον στόχο τους δεν πρέπει να απογοητεύονται, αφού ο αγώνας για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της ζωής δε σταματάει ποτέ!

Είναι βέβαιο πως θα τους παρουσιαστούν κι άλλες ευκαιρίες, οπότε με υπομονή και προσήλωση θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά και καλή πρόοδο σε όλους.

Τέλος, μήνυμα απέστειλε και ο δημάρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης για τις μαθήτριες και τους μαθητές που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου.

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ένα σημαντικό στάδιο μιας μεγάλης πορείας, ενώ, ταυτόχρονα, σηματοδοτούν την είσοδο στην ενηλικίωση. Χαίρομαι και συγκινούμαι κάθε φορά που η νέα γενιά πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και αυτή είναι μια τέτοια στιγμή.

Αγαπητά μου παιδιά, θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους εσάς. Η επιτυχία αυτή είναι μόνο μια πρώτη ανταμοιβή για τους κόπους, τις προσπάθειες και την αφοσίωση που δείξατε στις σπουδές σας. Οι πόρτες άνοιξαν, το μέλλον σας ανήκει και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλετε στην καλλιέργεια μιας πιο φωτεινής, ευημερούσας κοινωνίας. Εύχομαι από καρδιάς να διατηρήσετε το πάθος σας για γνώση, που είναι ένα κλειδί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα συναντήσετε αλλά και για την επίτευξη των στόχων σας. Σας ευχαριστώ που κάνετε περήφανους τόσο τους γονείς σας όσο και όλους εμάς.

Για όσες και όσους δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, να θυμίσω ότι και μόνη η συμμετοχή είναι μια νίκη, αλλά και ότι η ευτυχία και η επιτυχία, κάποιες φορές στηρίζονται αποκλειστικά στην προσπάθεια και στην εσωτερική δύναμη».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button