Ενιαίο Πρόγραμμα Υγείας στους Δήμους Δυτ. Αττικής με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής:

Ενιαίο Πρόγραμμα Υγείας στους Δήμους της Δυτ. Αττικής με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη

Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος: «Φροντίζουμε για την υγεία των πολιτών»

Με πρωτοβουλία και παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στην Περιφερειακή Ενότητα, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 σύσκεψη εργασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας, με εκπροσώπους των πέντε Δήμων της Δυτικής Αττικής για την υλοποίηση Ενιαίου Προγράμματος Προστασίας της Υγείας των Πολιτών.
Αρχικά, εισήγηση για το πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος υγείας από τους Δήμους έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και επιστημονικό συνεργάτης του Περιφερειάρχη Σ. Παπασπυρόπουλος και στη σύσκεψη μετείχε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α. Βαθιώτης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία της Δυτικής Αττικής, δήλωσε αισιοδοξία, καθώς με εκστρατείες και δράσεις θα προωθηθούν λύσεις απέναντι στη ρύπανση από τις βιομηχανικές δραστηριότητες και στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Σε απόλυτη επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μέσα από το Εθνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής, όπως συντονίζει η Περιφέρεια και σε όλη την Αττική, συμφώνησαν να συνεργασθούν ώστε να γίνουν δράσεις για ενημέρωση, την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο με δωρεάν εξετάσεις όλων των πολιτών για ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων υγείας, από τον καρκίνο του μαστού, του προστάτη, του παχέος εντέρου ως την κατάθλιψη, το bullying, τη σεξουαλική αγωγή, την υπερκατανάλωση αλκοόλ, κ.ά.
Η Περιφέρεια Αττικής συντονίζει τις στρατηγικές των τοπικών κοινωνιών της Δυτικής Αττικής, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Δήμων, καθώς, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης «Οφείλουμε για τους πολίτες μας και τις ζωές μας, να θωρακίσουμε όλες τις ομάδες πληθυσμού, να μειώσουμε την θνησιμότητα, να πετύχουμε την αύξηση της μακροζωίας και της καλής ποιότητας ζωής».

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι «Η υγεία αποτελεί βασικό και ύψιστο αγαθό. Φροντίζουμε, εργαζόμαστε και συντονιζόμαστε με την συμβολή των Δήμων της περιοχής μας για την προστασία της υγείας, την πρόληψη και τον έλεγχο για όλους τους πολίτες».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ελευσίνας Α. Οικονόμου, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Μάνδρας Ειδυλλίας Χ. Στάθης, Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, ο εκπρόσωπος του δήμου Φυλής -Αναπληρωτής Δήμαρχος και αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Γ. Αντωνόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δυτικής Αττικής Ι. Νέγκας, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Δ. Αττικής Ε. Νίκα, ο Επόπτης Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου Δ. Αττικής Γ. Κιαχόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Κουρούνης, Ευαγ. Κουτσοδήμα, Σ. Μαυρίδη, ο Γ.Γ. Δήμου Ελευσίνας Γ. Παναγιωτούλιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων Κ. Καράμπελας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βιλίων Κ. Μακρυνόρης και υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button