Ο καθηγητής σεισμολογίας Ε. Λέκκας για τον σεισμό 4,2 ρίχτερ στον Κορινθιακό

Ιδιαιτέρως αισθητή και σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Μεγαρέων, ήταν η σεισμική δόνηση 4, 2 της κλίμακας ρίχτερ κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες και συγκεκριμένα στις 6:01 π.μ., η οποία αναστάτωσε τους κατοίκους του δήμου, αλλά και ολόκληρης της Αττικής, αφού έγινε έντονα αισθητός και στην Αθήνα.

Η σεισμική δόνηση έλαβε χώρα βορείως της Κορίνθου 30 χλμ., μεταξύ Ψάθας και Πόρτο Γερμενό στον θαλάσσιο χώρο περίπου 15 χλμ. ανατολικά της Κορίνθου, όπως επεσήμανε ο καθηγητής σεισμολογίας κ. Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην πρωϊνή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε επίσης, πως το φαινόμενο, είναι μέσα στο πλαίσιο σεισμικότητας της περιοχής.

Στην συνέχεια των δηλώσεών του ανέφερε, πως ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός, διότι αφ’ ενός είχε μικρό εστιακό βάθος περίπου 6 χλμ. και αφ’ ετέρου υπάρχει από την συγκεκριμένη σεισμογενή περιοχή μια κατευθυντικότητα προς τη μεριά της Αττικής.

Τέλος, ερωτηθείς ο κ. Λέκκας από τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για τις προβλέψεις του, απάντησε πως το φαινόμενο δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αλλά δεν μπορεί και να κάνει με απόλυτη ασφάλεια μια πρόβλεψη και γι’ αυτόν το λόγο, η εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου παρακολουθείται.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button